Julkaistu    |  Päivitetty 
Jani Halme

Ravintolassa on mukavampaa

Mailla ja Halmeilla

 

Harva asia on ihmisen elämässä yhtä kivaa kuin ravintolassa istuminen. Hyvässä juttuseurassa kuulee meheviä juoruja ja uusia näkökulmia elämään. Edes ruokaa ei tarvitse tehdä itse. Käydään jatkossa yhä useammin alueen kuppiloissa. Muuten niitä ei pian enää ole.  


Parikkalan ja Rautjärven seudulla on hyvä kapakkakulttuuri. Monipuolisessa Aseman Baarissa voi nauttia kotileivonnaisia, laulaa karaokea ja seurailla 14 kertaa päivässä saapuvia ja lähteviä junamatkustajia. Jyrki Sukulan avulla uusittu Lohikontti tanssittaa, majoittaa ja muonittaa uskollisesti vuosikymmenestä toiseen. Pizzoistaan tunnetun Särkisalmen baarin ympärille on muodostunut aktiivinen yhteisö, jossa ylläpidetään moska –korttikulttuuria ja järjestetään pilkkikilpailuja. Iloisen Pässin Maalaispuoti herättää innostunutta ihailua ympäri Suomea. Pässin kesäterassilla voi nauttia kunnianhimoisen mittavasta valikoimasta muodikkaita pienpanimo-oluita. Biisoniburgeri tunnetaan laajalti ja mukaan voi napata vaikka luomulampaan viulun.

 

Rautjärven ravintolakulttuuria tunnen hivenen huonommin, mutta muutaman kerran jatkotaksi on vienyt Sirpakkaan. Erinomaisen hauskaa oli. Paikka näytti keränneen vaikuttavan määrän ihmisiä lähikunnistakin.

 

Laadukkaista kuppiloista huolimatta Parikkalan ja Rautjärven ravintola-alalla ei mene kovinkaan hyvin. Pelkästään Parikkalan keskustan katunäkymästä ovat hävinneet niin Hempan Pub, Bongari kuin S-Marketin alta jyrätty legendaarinen Kaakonranta. Ravintolat on kaikkialla Suomessa verottajan erityistarkkailussa ja alkoholin jälleenmyyjien liikkumatila on viranomaisten kynsissä perusyrittäjää kapeampi. Lupiakin tarvitaan sadoittain. Ihmiselle on tarjolla merkittävästi helpompia tapoja elannon tienaamiseen, kuin ravintolan pyörittäminen maassamme. Anniskelemalla ei näillä lakeuksilla vaurastu.

 

Krouvissa on kivaa, majatalossa mukavaa. Ainakin hauskempaa kuin yksin kotona internetin tai television äärellä. Käydään siis jatkossa yhä enemmän alueen kuppiloissa. Kahvilla tai kolpakollisella. Viinillä tai viinerillä. Jokainen mieltymystensä mukaan. Muuten tulee nälkä ja jano. Sekä meille, että ravintolayrittäjälle.

 

En edes halua ajatella taajamaa ilman tavernaa.

 

 

Kirjoittaja on Helsingissä työskentelevä parikkalalainen media-alan yrittäjä.

 

 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta