Julkaistu 
Aleksi Keränen

Moderni joulukuvaelma pakinan muodossa

Jos keisari Augustus antaisi tähän maailmanaikaan käskyn, että koko valtakunnassa olisi toimitettava evakuointikannallepano sotatilan vuoksi, ilkuttaisiin sille, kuinka pelkurit eivät jääneet puolustamaan maataan vihollisjoukoilta. Jos evakuointi tehtäisiin pandemian vuoksi, aina täältä Härmästä käsin todettaisiin äänekkäimpien asiantuntijoiden toimesta koko koronan olevan yhtä suurta huijausta.

Niin saattaisi Joosefilta Galileasta, Nasaretin kaupungista, jäädä tekemättä mannertenvälinen matka turvapaikanhakua varten Helsinkiin, Sauli I:n kaupunkiin, vaikka hän kuuluikin Daavidin sukuun. Hänen poikaansa äänekkäimmin, näkyvimmin ja farisealaisimmin uskovat ovat purrien, essayahien ja räsästen muodossa lausuneet välikysymyksen jättämisen yhteydessä tavoitteekseen nolla turvapaikanhakijaa kotiin, uskontoon ja isänmaahan aina tarpeen tullen uskoaan tunnustava kokoomuspuolue komppaajanaan.

Joosef ei päässyt vapaana miehenä Suomen kamaralle yhdessä kihlattunsa Marian kanssa; ei, vaikka Maria odotti lasta eikä siinäkään tapauksessa, että koronatesti näyttäisi negatiivista ja koronapassi vihreää.

Heidän heti Helsinki-Vantaalle päästyään tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet vastaanottokeskuksen sänkyyn, koska heille ei ollut tilaa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Sillä seudulla oli Odinin paimenia yöllä ulkona huutelemassa eläiminä pitämilleen muukalaisille. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät kirkkaampina kuin kymmenet polttopullot. Pelko valtasi partioijat, mutta enkeli sanoi heille: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Saulin kaupungissa syntynyt vapahtaja, hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna vastaanottokeskuksessa.” Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: ”Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa”.

Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, juopuneet partioijat sanoivat toisilleen: ”Nyt keskustelupalstoille! Siellä kiistämme sen, mitä on tapahtunut; sen, minkä Herra meille ilmoitti.” He lähtivät kiireesti, unohtaen Marian, Joosefin ja lapsen, joka makasi vastaanottokeskuksen kehdossa.

Kun Jeesus oli syntynyt, Helsinkiin tuli itämielisiä tietäjiä. He lähtivät matkaan ja tähti, jonka he olivat nähneet nousevan taivaalle, kulki heidän edellään. Kun tähti tuli vastaanottokeskuksen yläpuolelle, missä lapsi oli, se pysähtyi siihen. Miehet näkivät tämän, ja heidät valtasi suuri kognitiivinen dissonanssi.

He menivät sisään vastaanottokeskukseen, näkivät lapsen ja hänen äitinsä Marian. Silloin he kätensä levittäen kirosivat lapsen, avasivat arkkunsa ja antoivat hänelle tarpeellisia välineitä: ruokasoodaa, Maria Nordinin kirjan ja älypuhelimen, johon oli asennettu valmiiksi Telegram-sovellus koronakriittisiin ryhmiin liittymisen helpottamiseksi.

Kommentoi

Hae sivuilta