Julkaistu    |  Päivitetty 
Leena Pajari-Kosonen

Luojalle kiitos Tuuresta. Ja Teemusta

Tubettaja, laulaja, näyttelijä Tuure Boelius (synt. 2001) aiheutti hämminkiä jo vuosi sitten, kun hänet valittiin 16-vuotiaana Vuoden homoksi. Ei kuulemma alle 18-vuotias voi olla homo. Bensaa liekkeihin laittoi myös silloinen Helsingin piispa Irja Askola ojentaessaan kyseisen palkinnon. Monelle koko tapahtumassa kaikki oli liikaa.
Onneksi hyvällä itsetunnolla varustettu, jo pienenä äidiltään ”rakkaus kuuluu kaikille” -ohjeen saanut Tuure Boelius ravistelee edelleen. Nyt jääkiekkopiirejä, joissa ei kuulemma esimerkiksi guru Juhani Tammisen mukaan voi olla homoja, koska jääkiekossa eivät pärjää ”pikkuhiirulaiset”. Tamminenhan kuulunee siihen valitettavan isoon joukkoon ihmisiä, joille homot ovat juuri tietynlaisia ihmisiä –  siis massa, jonka ei ehkä edes pitäisi olla olemassa.
Tuure Boeliuksen juuri julkaistulla musiikkivideolla jääkiekossa vallitsevia tabuja rikotaan: siinä nimittäin Leijona-paitaa pukeutunut jääkiekkoilija Ville rakastuukin poikaan, tyttöjen ihailusta huolimatta.
Videon on väitetty häpäisevän Suomen kansallisaarteen eli kiekkoleijonat. Viime viikolla Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa vieraillut Boelius myönsi kuraa tulleen niskaan, rankasti.
Onneksi sentään jonkinlaisena jääkiekkojumalana pidetty Teemu Selänne ryhtyi julkisesti puolustamaan Tuurea. Kannustavassa Twitter-viestissään hän toteaa, ettei laulu todellakaan häpäise leijonia, ”päinvastoin, hyvällä esimerkillä kannustetaan jokaista olemalla rohkeasti oma itsensä”. Hyvä Teemu. ”Luojan kiitos olen olemassa, näistä asioista täytyy puhua”, totesi Tuure itse.  
 Toisaalta on käsittämätöntä, että vielä vuonna 2018 jonkun täytyy tavallaan selitellä ja pyydellä anteeksi sitä, jos sattuu toteuttamaan elämässään yhtä osa-aluetta eri tavalla kuin valtaosa väestöstä. Rakkauden ja armon tyyssijana pitämälläni kirkollakin on varaa sulkea ovensa tietyltä ihmisryhmältä, koska Raamattu näin opettaa. Miksi muuten yhtä isoja kierroksia kuin homojen avioliittoon vihkimisestä ei oteta esimerkiksi siitä, ettei kukaan ole pitkään aikaan muistanut pyhittää lepopäivää, kuten Raamattu nimenomaan opettaa?   
Maailma muuttuu, jopa robotit lausuvat jo rakkauden tunnustuksia. Silti erilaisuuden hyväksyminen on edelleen äärimmäisen vaikea laji.

Kommentoi

Hae sivuilta