Julkaistu 
Aleksi Keränen

Seinänaapureita Kirsti-salissa

Seinänaapurit on simpeleläissyntyisen Liisa Kukkuran ensimmäinen oma näyttely. Aleksi Keränen Seinänaapurit on simpeleläissyntyisen Liisa Kukkuran ensimmäinen oma näyttely.

Rautjärven pääkirjaston Kirsti-salin näyttelynä on seuraavan kolmen viikon ajan Liisa Kukkuran Seinänaapurit.

Seinänaapurit
on Liisan ensimmäinen oma näyttely. Hänen töitään on aiemmin ollut esillä peruskouluaikoina järjestetyissä oppilastyönäyttelyissä, samoin muutamia lukioaikana tehtyjä töitä on ollut esillä hänen nykyisen opinahjonsa eli Savonlinnan Taidelukion kuvataidelinjan näyttelyissä.

– Idea tähän omaan näyttelyyn tuli siitä, kun mie kysyin sitä ollessani täällä kirjastossa kesätöissä viime kesänä. Näyttely on ollut sovittuna sieltä asti, hän kertoo.

Seinänaapurit on esillä juhannuksen aatonaattoon saakka.

Ihmiset suosikkiaiheita

Näyttelyn nimi voi vaatia hetken miettimistä auetakseen molemmilla tasoilla.

– Nimi tulee siitä, että kaikki esillä olevat piirustukseni ovat ihmisiä, jotka ovat vierekkäin seinällä. Heistä tulee seinänaapureita, Liisa paljastaa.

Töitä on esillä yhteensä 38 kappaletta. Suurin osa on tehty vesiväreillä, joissain töissä Liisa on käyttänyt lisäksi puuvärejä tai tusseja.

– Näytillä on myös yksi öljyväripastellityö, hän vinkkaa.

Ihmisten kasvot ja ylipäänsä läheltä kuvatut ihmishahmot ovat nuoren taiteilijan suosikkiaiheita.

Neljältä viime vuodelta

Arviolta puolet esillä olevista töistä on valmistunut tämän vuoden puolella.

– Paljon on myös viimevuotisia töitä. Muutama työ on vuodelta 2020 ja sitä vanhempia töitä on kahdelta edeltävältä vuodelta ihan yksittäisiä kappaleita.

Taiteilija itse uskoo tai ainakin haluaa sanoa, että vanhemmat ja uudemmat teokset erottaa toisistaan.

– Olen kehittynyt näiden vuosien aikana paljon. Tämän asian miettiminen jää lopulta kuitenkin kävijän itsensä vastuulle.

Toiveissa avoin mieli

Kesäsuunnitelmat ovat selvillä, sillä Liisa sai kesätöitä Rautjärven kunnalta.

– Kesän aikaan olisi mahdollista tehdä myös tilaustöitä. Aikaa ja intoa olisi. Mie olen tehnyt muutamia tilaustöitä esimerkiksi sukulaisilleni. Tilaukset ovat olleet hiilipiirustuksia heidän lemmikeistään.

Hän pystytti näyttelyn sen avajaispäivän aattona.

– Nyt jännittää. Yritän olla ajattelematta sitä, että työt ovat näytillä. Toivon, että ihmiset tutustuisivat teoksiin avoimin mielin.

Liisa Kukkuran Seinänaapurit Rautjärven pääkirjaston Kirsti-salissa 31.5.-23.6. Vitriininäyttelynä kirjaston henkilökunnan lapsuuden leluja ja kirjoja otsikolla Kun olimme pieniä...

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta