Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Aluehallintovirasto: lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua

Aluehallintoviraston mukaan uusien rajoitusten pitää olla välttämättömiä ja oikeasuhtaisia. Aluehallintoviraston mukaan uusien rajoitusten pitää olla välttämättömiä ja oikeasuhtaisia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti tänään perjantaina, että se ei ole ulottamassa liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräyksiä lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret saavat siis jatkaa ohjattua harrastamista muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa, todetaan aluehallintovirastosta. Tilojen käytössä tulee edelleen huomioida terveysturvallisuus.

Aluehallintoviraston mukaan se sai tiistaina sosiaali- ja terveysministeriöltä uuden ohjauskirjeen, jossa suositellaan tartuntatautiviranomaisia arvioimaan ja ottamaan arvion mukaisesti käyttöön myös lasten ja nuorten harrastustoimintaan kohdistuvat rajoitukset sisätiloissa huomioiden se, että lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitusten tulisi olla viimesijaisia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Etelä-Suomen alueellisten koronakoordinaatioryhmien arvioiden mukaan nykyisessä tilanteessa lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoittamisella ei saavutettaisi riittävää hyötyä epidemian torjunnassa toimista aiheutuvaan haittaan nähden.

Näin totesi myös Etelä-Karjalan covid-19 tilannekuvaryhmän varapuheenjohtaja Marjo Numminen, jonka mukaan liikuntaa tulee lasten ja nuorten pystyä harrastamaan, eikä ryhmä halua rajata lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa eikä kannata harrastustilojen sulkua.

- Määräämme uusia rajoituksia vain, jos ne arvioidaan välttämättömiksi ja oikeasuhtaisiksi keinoiksi alueen sen hetkisen epidemiatilanteen valossa, ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta toteaa.

- Lasten jokapäiväisen elämän rajoittaminen on koko epidemian ajan nähty viimesijaisena toimena, ja myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tätä korostanut, sanoo Mölsä.

Tiettyjen liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan tilojen sulkumääräys on tällä hetkellä voimassa Etelä-Suomen alueella Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

Etelä-Karjalan rajoituksia pohditaan ensi viikolla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkamassa osaa alueen rajoituspäätöksistä ensi viikolla.

Aluehallintovirasto odottaa ensin Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin johtaman koronakoordinaatioryhmän arviota rajoitustoimien jatkosta Etelä-Karjalassa. Aluehallintovirasto tiedottaa uusista päätöksistä heti, kun se on mahdollista.

Kommentoi

Hae sivuilta