Julkaistu    |  Päivitetty 
Toimitus

Joulu avataan Simpeleellä, Uukuniemellä, Parikkalassa ja Asemanseudulla

Simpeleen koulun kolmasluokkalaiset lauloivat torilla viime marraskuun joulunavauksessa. Aleksi Keränen Simpeleen koulun kolmasluokkalaiset lauloivat torilla viime marraskuun joulunavauksessa.

Joulunavausten täyttämän loppuviikon aloittaa Simpeleen kyläyhdistys, joka järjestää Simpeleen joulukadun avajaiset tänä iltana. Yhteistyössä ovat mukana myös Rautjärven kunta ja Lions Club Simpele.

Tonttukulkue lähtee perinteiseen tapaan liikkeelle Pirjon Kipsalta ja suunnistaa Roihankatua pitkin Simpeleen torille. Ohjelmassa on Joulupukin vierailu, Simpeleen koulun kolmasluokkalaisten tontturyhmän esitys sekä senioritanssiryhmän esitys.
Rautjärven kunnan tervehdyksen tuo kunnanjohtaja Harri Anttila, seurakunnan puolesta joulunavaussanat lausuu kappalainen Timo Kälviäinen. Tarjolla on joulupuuroa, glögiä ja karkkia.

Uukuniemellä joulusanomaa ja -lauluja

Uukuniemellä kajautetaan Hoosianna huomenna perjantaina, kun Parikkalan seurakunta jalkautuu lähetystyön kanssa kyläkaupan pihalle.

Yhteislaulutuokion ja pienen joulunavaushartauden lisäksi tarjolla on pipareita ja glögiä sekä mahdollisuus ostaa käsityötuotteita, joiden tuotto menee Parikkalan seurakunnan lähetystyön hyväksi.

Parikkalassa uudet valot sekä myyjäiset

Parikkalassa jouluostokset voi aloittaa oman kylän kaupoilta heti lauantaiaamuna.

Keskustan alueelle, muun muassa Kolmiopuistoon sekä Parikkalantien varteen on asennettu jouluista valaistusta.

Kolmiopuistossa kohoaa myös kunnan teknisen toimen sinne toimittama ja Parikkalan Urheilijoiden jalkapallojaoston valaisema joulukuusi.

Samaan aikaan lauantaina pidetään myös perinteiset joulumyyjäiset Harjulinnassa. Myynnissä on muun muassa leivonnaisia, joulukoristeita ja käsitöitä. Tanssistudio Jamin oppilaat esiintyvät.

Musiikkia ja myyjäisiä

Hieman myöhemmin lauantaina alkaa Rautjärven Asemanseudun joulunavaustapahtuma. M-puoti tarjoaa glögiä, Asemanseudun kyläyhdistys makkaraa ja Pub-kahvila Aseman Kello puuroa ja elävää musiikkia.

Pub-kahvilan ja M-puodin pihassa on myös pienet joulumyyjäiset, joihin saapuvia myyjiä pyydetään ottamaan mukaan oma pöytä. Myyjiltä ei peritä paikkamaksua.

Simpeleen työväentalolla järjestetään joulumyyjäiset sunnuntaina. Simpeleen Eläkkeensaajat ry:n järjestämissä myyjäisissä on myynnissä käsitöitä joululahjoiksi sekä marjatuotteita ja leivonnaisia. Kahvio palvelee, samoin arvanmyynti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta