Julkaistu    |  Päivitetty 
Toimitus

Simpelejärven opisto yhteistyöhön LAB-ammattikorkeakoulun kanssa

Parikkalan-Rautjärven alueella toimiva kansalaisopisto Simpelejärven opisto tarjoaa yhdessä LAB-ammattikorkeakoulun kanssa avoimen AMK:n opintoja ilmaiseksi lähikuntien asukkaille. Yhteistyö käynnistetään osana Opistosta osaajaksi -hanketta. Kaksi vuotta kestävän hankkeen kohderyhmiä ovat esimerkiksi Parikkalan-Rautjärven alueen alanvaihtajat, työttömät työnhakijat sekä yrittäjät.

LAB tarjoaa hankkeen kohderyhmille ilmaiseksi avoimen ammattikorkeakoulun verkko-opintoja. Parikkalan ja Rautjärven lisäksi kursseja tarjotaan myös Ruokolahden, Kiteen, Punkaharjun ja Kesälahden asukkaille.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Yhteistyömme piiriin on valittu sellaisia avoimen ammattikorkeakoulun kursseja, jotka palvelevat mahdollisimman hyvin alueen työnhakijoita ja yrittäjiä. Palveluala, verkkokauppa, digi- ja somemarkkinointi sekä yrittäjyystaidot nousivat aiheina esiin, kun kartoitimme alueen osaamistarpeita, Simpelejärven opiston koulutussuunnittelija Minna Karjunen kertoo.

– Matkailu on isossa roolissa Etelä-Karjalassa. Opistossa on alkanut hiljattain esimerkiksi luonto-osaajan koulutus, jonka myötä saamme toivottavasti uusia ohjelmapalvelutuottajia sekä matkailuyrittäjiä alueelle. Uudenlainen yrittäjyys lisää alueen elinvoimaisuutta.

Karjunen lupaa ilmoittautumisen avautuvan mahdollisimman pian. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10. joulukuuta, kurssit alkavat 12. tammikuuta.

LAB:in liiketoiminnan yksikön johtaja Milla Laisi-Wessman korostaa avoimen AMK:n opintojen sopivan kaikille.

– Yhteistyö on hieno esimerkki siitä, miten me ammattikorkeakouluna voimme auttaa alueen toimijoita kehittymään ja kouluttautumaan, hän hehkuttaa.

Yhteistyö kattaa kuusi LAB:n kurssia, jotka ovat nimiltään Digimarkkinointi ja sosiaalinen media liiketoiminnassa, Verkkokaupan mahdollisuudet, Onnistunut palvelukokemus, Ideasta yritykseksi, Yrittäjäminä ja sen kehittyminen sekä Opiskelutaidot MOOC.

Kommentoi

Hae sivuilta