Julkaistu 
Aleksi Keränen

Etelä-Karjala on laskenut perustasolle

Etelä-Karjalan alueellinen covid-19-tilannekuvaryhmä totesi tämänpäiväisessä kokouksessaan koronavirusepidemian laskeneen maakunnan alueella perustasolle. Tämä on epidemian kolmevaiheisen luokituksen matalin taso.

Tilannekuvaryhmä on suosittanut, että aluehallintovirasto purkaa kaikki voimassa olevat kokoontumisrajoitukset. Viime perjantaina kunnille ja kuntayhtymille annetut hybridistrategian toimintasuunnitelman päivityksen mukaiset toimenpidesuositukset epidemian leviämisen estämiseksi ohjaavat toimimaan perustasolla ilman kokoontumisrajoituksia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kokoontumisrajoituksesta luopumisesta huolimatta on erittäin tärkeää ylläpitää jo epidemian aikana omaksuttuja käsi- ja hengitystiehygieniaan liittyvä käytäntöjä, kasvomaskin käyttöä sekä fyysisiä etäisyyksiä muihin henkilöihin. Riittävä etäisyys on yhdestä kahteen metriä, kertoo tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula.

Tällä hetkellä voimassa olevat kokoontumisrajoitukset, sisäkokoontumisten 20 hengen rajoitus ja ulkorajoitusten 50 hengen rajoitus, on siis pyydetty purettaviksi. Tilaisuuksia voi sisä- ja ulkotiloissa järjestää vain, jos niissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Tämä ohje on päivitetty tänään.

– Rajoituksia puretaan, jotta ihmisillä on mahdollisuus Etelä-Karjalassa ylläpitää omaa yritystoimintaansa ja elinkeinoaan. Tämän vuoksi lähikontakteja tulee edelleen välttää siellä, missä se on ongelmatonta. Näin voimme edistää yhteistä hyvinvointia, kertoo Karhula.

Hän korostaa myös, ettei perustasolle pääsy tarkoita kaikkien koronasuojaustoimien unohtamista: nopeasti leviävät virusvariantit voivat nopeasti keikauttaa alueet takaisin vakavampiin kiihtymis- tai leviämisvaiheisiin.

– Oikea-aikainen testiin hakeutuminen on tärkeää, ettei epidemia leviä hallitsemattomasti. Jos testiin mennään heti, kun koronaan viittavia oireita ilmenee, saadaan tartuntaketjut nopeasti katkaistua ja altistuneet ihmiset karanteeniin. Tällöin leviämisriski sekä riski suositusten ja rajoitusten uudelleen kiristymisestä pienenee.

Kommentoi

Hae sivuilta