Julkaistu 
Anssi Kemppinen

Mirja Sikiön eroasia käsitellään maanantaina

Valtuuston kokoukset on nähtävissä kunnan Youtube-kanavalla. Anssi Kemppinen Valtuuston kokoukset on nähtävissä kunnan Youtube-kanavalla.

Parikkalan kunnanvaltuutetun Mirja Sikiön (sd.) eronpyyntö kunnanhallituksesta käsitellään valtuustossa toisen kerran.
Parikkalan kunnanvaltuusto kokoontuu tänään maanantaina uudestaan, koska 8. huhtikuuta pidetty kokous kutsuttiin koolle virheellisesti. Uuden kokouksen asialistalla on siis Sikiön eronpyyntö, jota huhtikuun kokouksessa käsiteltiin vilkkaasti.
Valtuusto ehti tuolloin hyväksyä Sikiön eronpyynnön ilman äänestystä. Keskustelun keskiöön nousi kuitenkin kysymys parin vuoden takaisista asioista, jotka liittyivät Parikkalan Raja Oy:n perustamiseen.
Tuolloin tehdyt asiakäänteet synnyttivät epäluottamusta kunnanhallituksen ja virkamiesten, varsinkin kunnanjohtajan välille, mikä nousi pinnalle tänä keväänä käydyssä erotetun elinkeinojohtajan oikeuskäsittelyssä.
Sikiö ei ollut valtuuston huhtikuisessa kokouksessa. Hän oli kuitenkin medialle todennut, että oli kysynyt kunnanhallituksen puheenjohtajalta Ari Bergiltä (kesk.) neuvoa, ennen kuin yritysneuvoja oli lähettänyt Raja Oy:n perustamispaperit Patentti- ja rekisterihallitukseen.
Berg kiisti valtuuston kokouksessa keskustelleensa asiasta tuolloin Mirja Sikiön kanssa.
Tällä viikolla Parikkalan-Rautjärven Sanomille lähettämässä tiedotteessa Mirja Sikiö vakuuttaa edelleen, että puhelinkeskustelu Bergin kanssa on käyty.
– Minun ollessa yhteydessä jo vuonna 2019 yritysneuvojaan puhelimitse muissa asioissa, hän samalla kysyi mitä tehdään näille Parikkalan Raja Oy perustamispapereille? Yritysneuvoja kertoi, että elinkeinojohtaja oli pyytänyt häntä lähettämään asiakirjat Patentti- ja rekisterihallitukseen. Yritysneuvoja halusi vielä varmistuksen tähän asiaan, sanoin etten tiedä kuinka menetellä, mutta soitan asiasta kunnanhallituksen puheenjohtajalle. Häneltä sain ohjeet, että paperit voi laittaa postiin ja tämän tiedon välitin yritysneuvojalle.  Parikkalan kunnanhallituksen puheenjohtaja ei muista minun olleen häneen yhteydessä, joten minä olen yksin saanut kantaa vastuun tästä asiasta, totesi Sikiö.
– Koen, että nyt keväällä jouduin poliittisen ajojahdin uhriksi ja minua painostettiin eroamaan kunnanhallituksesta juuri ennen pääsiäistä, toteaa Sikiö tiedotteessa.
– Virallisesti erokeskustelussa on nostettu esiin luottamuspula, mutta olen tuntenut joutuneeni ainoana henkilönä vastuuseen päätöksestä, jonka tekoon osallistui kaksi kunnan luottamushenkilöä, jatkaa Sikiö.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta