Julkaistu 
Aleksi Keränen

Oppilastyönäyttely avattiin Parikkalan kirjastolla

Kirjolan koulun yläkoululaisten ja Parikkalan lukion opiskelijoiden kuvataide- ja käsityöantia on esitteillä ensi viikon torstaihin saakka.

Pietarinhuoneeseen pystytetyssä näyttelyssä on esillä Kirjolan seitsemäsluokkalaisten ensimmäisiä kokeiluja grafiikan saralla.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Opeteltiin grafiikan tekemistä kaikkine työvaiheineen peilikuvaksi siirtämisestä linolaatan kaivertamiseen. Tässä ehkä vaativinta oli hahmottaa koko prosessi, näyttelyn pystyttänyt kuvataide- ja käsityöopettaja Eeva Makkonen kertoi.

Kahdeksasluokkalaisten valinnaisryhmä perehtyi Katja Tukiaisen töihin ja työskentelyyn. Näiden innoittamana syntyi söpöyteen keskittyneitä akryylimaalauksia, joissa ilmaisu oli vapaa, mutta söpön kuoren alta välittyi vakava sanoma.

Yläkoulun valinnaisryhmien valmiita käsitöitä oli avajaisaamupäivänä esillä vasta kaksin kappalein, mutta niitä on tulossa lisää tällä viikolla.

Vastamainoksia sekä -logoja

Tämän kevään abiturienttien antia edustaa Hiski Hirvosen kuvataidediplomityö sekä -portfolio. Nuorempien lukiolaisten töitä on koottu Osallisena mediassa -kurssilta, jossa tehtiin vastamainoksia ja mietittiin yritysten arvomaailmaa.

– Tutustuimme myös siihen, millaisia mielikuvia ja tunteita yritykset haluavat logoillaan viestiä.

Lukion kuvataidekurssit ovat entistä monipuolisempia ja tästä esimerkkinä ovat logotöiden viereen asetellut kirjalliset työt. Näissä opiskelijat avaavat sekä alkuperäisen logon että oman ”vastalogonsa” tarkoitusta.

Toinen lukion kursseilta näyttelyyn poimittu aihe on taiteen vieminen pois kontekstistaan. Esimerkiksi Aalto-maljakko on viety melkoisen kauas luonnollisesta elinympäristöstään, muun muassa kanalaan ja halkopinoon.

– Lukion kuvataidekurssien tarkoituksena on, että opiskelija sijoittaa itsensä ja työnsä laajempaan kokonaisuuteen. Se on hieman kuin lukiodiplomi, mutta pienemmässä mittakaavassa, Eeva Makkonen kuvaili.

Kommentoi

Hae sivuilta