Julkaistu 
Aleksi Keränen

Ilkivaltaa Särkisalmella

Uimakoppia on mitä todennäköisimmin yritetty sytyttää tuleen. Aleksi Keränen Uimakoppia on mitä todennäköisimmin yritetty sytyttää tuleen.

Särkisalmen kyläyhdistyksen viimesyksyisessä suurhankkeessa kunnostetut laavu ja uimakoppi ovat joutuneet ilkivallan kohteiksi.

Laavun sisäseinustaan rakennettu lukittu sähkökaappi on hajotettu ja töhritty, laavun sisällä olleeseen halkopinoon on jätetty palamaan kytevä halko ja laavun ulkoseinän hankkeeseen osallistuneiden yritysten, yhdistysten ja yksityishenkilöiden kiitostaulun lasi on merkitty samalla ”tägillä” kuin sähkökaappikin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Uimakopin sisustaa on sotkettu roskilla ja spraymaalilla. Jäljistä päätellen sitä on yritetty mitä todennäköisimmin myös sytyttää tuleen.

– Pari viikkoa aiemmin oli uimakopilla nähty ensimmäiset tulitikkuleikkien jäljet. Aiemmin siellä on ollut palojälkiä ja lattiaan tehty reikä, kyläyhdistyksen sihteeri Hanna Kosonen kertoo.

– Ulkotilojen käyttäjät eivät olet ehtineet edes nähdä tai käyttää paikkoja, kun on jo käyty sotkemassa.

– Toivottiin kovaa käyttöä, mutta ei näin kovaa, puheenjohtaja Eija Sutinen toteaa.

Kyläyhdistyksen hallituksen jäsenten välillä onkin käyty keskustelua kameravalvonnan asentamisesta laavun ympäristöön.

– Harmitus tulee siitä, että tekemämme suuri työ on muuttunut turhaksi. Ilkivalta ja sen jälkien siivoaminen ylipäänsä harmittaa. Pelottaa, alkaako tästä isompikin ralli koko kesäksi, että pitääkö ostaa pieni vai iso maalipurkki, Sutinen tuntojaan kuvailee.

Tekijöiden ilmoittautuminen ja jälkien siivoamaan sekä korjaamaan tuleminen olisivat hänen mukaansa suoraselkäinen teko.

– Kyläyhdistys tarjoaa maalit ja pensselit tätä hommaa varten, Särkisalmen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Eija Sutinen täräyttää.

Kommentoi

Hae sivuilta