Julkaistu 
Aleksi Keränen

Vahva usko hyvään kesään

Anne Pellinen ja Ilkka Keronen avasivat kievarinsa viime maanantaina. Aleksi Keränen Anne Pellinen ja Ilkka Keronen avasivat kievarinsa viime maanantaina.

Viime kesänä ensimmäistä sesonkiaan palvelleen taukopaikan yrittäjän arvion mukaan kiireisempi kevät voisi alkaa jo tänä viikonloppuna.

Kukkokievarin yrittäjä Ilkka Keronen kertoo ensimmäisen viikon olleen vaihtelevaa, mutta pääosin rauhallista aikaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Jotkut päivät näyttivät hyviltä, jotkut olivat rauhallisempia. Liikenne oli vielä hiljaista ja kelit kylmiä. Paikallisia on käynyt hyvin, osa heistä on ihan vakioasiakkaitamme, hän sanoo ja toivoo, että paikallisia kävisi vielä enemmän.

– Olen tykännyt olla täällä yrittäjänä. Ihmiset ovat täällä todella auttavaisia ja apua on saanut hyvin nopeasti, kun sitä on tarvinnut. Asiakkaat ovat myös erittäin mukavia.

Kukkoa kaupaksi sunnuntaina

Patsaspuiston pysähdyspaikalla sijaitsevan kievarin tiskiltä näkee hyvin Etelä-Suomesta tulevan menoliikenteen.

– Paluuliikennepäivä eli sunnuntai on kukkopäivä. Niitä menee silloin tosi hyvin, Keronen paljastaa.

Kesällä asiakkaita käy tasaisemmin, mutta silloinkin perjantain ja sunnuntain meno-paluu-liikennöijät näkyvät kievarin kävijöissä. Keronen uskoo tämän kevään tilanteen alkavan heräilemään jo tulevana viikonloppuna.

– Näin väitän. Vappuna vilkastuu.

Ensimmäinen kuukausi hoidetaan kahden käsiparin voimin.

– Anne Pellinen, puolisoni ja elämänkumppanini kuluneen 25 vuoden ajalta, on mukana auttamassa. Meille tulee kahdesta neljään henkilöä töihin kesäksi, arvioisin heidän aloittavan toukokuun lopulla.

Jopa edellistä parempi

Kuutostien Kukkokievarin ensimmäistä kesää vietettiin keskellä korona-aikaa.

– Viime kesä oli tosi hyvä. Kotimaan matkailu oli niin vilkasta. Viitostien Kukkokievaria Leppävirralla pyörittävä Aki Karvonen hämmästyi, miten hyvin kesä-heinäkuu täällä meni. Viitostiellä on huomattavasti enemmän liikennettä, se näkyy erityisesti keväisin ja syksyisin. Ja kyllähän iso plussa tässä on Patsaspuisto.

– Vahva usko on jopa viimevuotista parempaan kesään. Ihmiset ovat ehkä jo paikan muistiin ja karttaan merkinneet.

Valikoima on pidetty aika lailla samana eli yrittäjän sekä henkilökunnan saaman palautteen mukaan toimivana.

– Mahdollisesti otettaisiin hampurilaisia valikoimaan kesemmällä. Mansikan myyntiä on tulossa, siitä on neuvotteluja jo käyty. Asiakkailta on otettu koko ajan toiveita vastaan, Keronen kertoo.

– Varsinkin letuista on tullut palautetta, että hyvänen aika, nehän paistetaan itse eikä lämmitetä mikrossa, Anne Pellinen lisää.

Yrittäjä Keronen paistoi viime vuonna muikkuja useampana kesäviikonloppuna. Tänä vuonna tavoitteena on ryhtyä paistohommiin aina sään sattuessa kohdilleen, tarvittaessa vaikka joka päivä.

–  Meidän saamamme palaute on ollut kokonaisuudessaan positiivista, hän sanoo.

Kukkokievari on avoinna lokakuun puoleenväliin saakka.

– Joka päivä, oli sitten vappu tai juhannus, Anne Pellinen päättää.

Kommentoi

Hae sivuilta