Julkaistu    |  Päivitetty 
Aleksi Keränen

Kesätöistä kehkeytyi pysyvämpi projekti

Ville Haapasalo on päätynyt kuluneen vuoden aikana lukuisiin valokuviin. Arja Tynkkynen halusi leikkimielisesti vertailla kummalla Villellä olisi märempi parta, kääpiösnautserilla vai leipurilla. Ville-snautserin kaverina kuvaan asettautui Onni. Aleksi Keränen Ville Haapasalo on päätynyt kuluneen vuoden aikana lukuisiin valokuviin. Arja Tynkkynen halusi leikkimielisesti vertailla kummalla Villellä olisi märempi parta, kääpiösnautserilla vai leipurilla. Ville-snautserin kaverina kuvaan asettautui Onni.

Näyttelijä-juontajana alun perin tunnetuksi tullut, pian vuoden verran täysipäiväisenä hatsapuriyrittäjänä työskennellyt Ville Haapasalo on kiertänyt ympäri Suomea kahdeksan kuukautta. Yksi pyörillä kulkevista sivutoimipisteistä palvelee vapunalusviikon ajan Simpeleen K-Market Hermannin pihassa.

– Tulin tänne aamulla Puumalasta. Se on hieno paikka, kuten moni muukin tässä maailmassa, Haapasalo tunnelmoi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Simpele ei ollut minulle tuttu kylä aiemmin. Ajelin hieman lenkkiä taajamassa ennen tähän kaupalle tuloa. Teen näin joka kerta uudelle paikkakunnalle tullessani, siitä saa vähän kuvaa missä ollaan. Mukavan näköinen kylä ja iloisia ihmisiä oli liikkeellä heti maanantaiaamuna, hän tuumasi hieman ennen aamukymmentä.

Paikkakuntien ja myyntipäivien laskeminen on jäänyt kiireiseltä mieheltä jo kauan aikaa sitten taakse.

– Tuon kahdeksan kuukauden aikana on kierretty maata kolmen eri kärrin voimin. Jokainen näistä käy kahdella tai kolmella paikkakunnalla viikoittain.

Georgialaisherkku hatsapurin myynnin piti olla aluksi kesätyö. Alkuperäinen myyntitavoite oli kaksi tuhatta leipää, joka tekisi viitisenkymmentä myyntipäivää kohti.

– Se olisi ollut hyvä määrä, viisi tuhatta olisi jo erittäin hyvä. Kun hatsapureja oli kesän lopulla myyty 25 tuhatta, mietin, että olisi hölmöä jättää tähän.

Nälkä on kasvanut syödessä, niin asiakkailla kuin sitä myötä suunnitelmillakin. Alkuperäinen suunnitelma oli, että kiertäviä vaunuja olisi viisi ja ainoa kiinteä sijaitsisi Puumalan torilla. Sen sijaan kesäksi on suunnitteilla päälle parikymmentä myyntipistettä.

– Saimme Valion mukaan yhteistyöhön. He tekevät sulugunijuustoa kotimaisena tuotantona. Se on iso osa hatsapuria, juustoa on puolet tuotteen raaka-aineista.

Viikonloppuna juustoleipiä myytiin Lappeenrannassa, jossa tehtiin uusi myyntiennätys. Lauantaina hatsapureja myytiin yhteensä 1166 kappaletta, eikä sunnuntainakaan määrästä jääty kuin parinkymmenen verran.

– Monissa paikoissa ihmiset ovat tulleet sanomaan, että eivät edes tiedä mitä myyn, mutta tultiin tukemaan yrittäjää, Ville Haapasalo korona-ajan valtakunnalliseksi ilmiöksi kohonneesta hatsapurileipomostaan tuumaa.

K-Market Hermannin kauppiaat Kirsi ja Petri Soikkeli arvioivat, että maanantaina hatsapureja myydään neljästä viiteen sataa kappaletta.

– Normaalisti piha ja parkkipaikka olisi tähän aikaan ihan tyhjä, nyt on selvästi pantattu kaupalle tuloa kymmeneen saakka, Kirsi Soikkeli arveli kioskin auetessa.

Kommentoi

Hae sivuilta