Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Huhtikuun valtuustoasiat käsitellään Parikkalassa uudestaan

Parikkalan huhtikuun 8. päivänä pidetty kunnanvaltuuston kokous on todettu laittomaksi.
Kunnanhallitus totesi tiistain kokouksessa, että viime viikolla pidetty kunnanvaltuusto oli kutsuttu kokoon virheellisesti.
– Se on kunnanhallituksen rooli tässä asiassa. Kunnanhallitus ei päätä muusta, vaan valtuuston kutsuu koolle valtuuston puheenjohtaja, sanoi Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen kunnanhallituksen kokouksen jälkeen.
Uutta erillistä valtuustoa ei kuitenkaan lähdetä järjestämään.
Parikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Marjatta Laukkanen (kok.) totesi, että viime viikolla valtuustossa päätetyt asiat käsitellään uudestaan toukokuun valtuustossa. Hän sanoo käyneensä asiasta lyhyen neuvottelun muiden päättäjien kanssa.
– Kun tässä on vain yksi kunnanhallitus ennen toukokuun kokousta, niin päätettiin viedä viime viikon valtuustoasiat toukokuun tilinpäätöskokoukseen. Se pidetään 17. toukokuuta, sanoi Laukkanen.
Kun 8.4. pidetty kokous ja sen päätökset mitätöitiin, niin se tarkoittaa sitä, että Mirja Sikiö (sd.) jatkaa edelleen kunnanhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Mitätöidyssä valtuustossa käsiteltiin Sikiön eronpyyntöä kunnanhallituksesta. Eronpyyntö kuitenkin säilyy edelleen.
Valtuuston kokous ei ollut laillinen, koska SDP:n valtuuston ensimmäinen varajäsen Niko Viitala ei saanut kutsua kokoukseen, vaan kutsu meni puolueen toisella sijalla olleelle varajäsenelle. Viitala valitti asiasta.
Huuskonen totesi väärän varavaltuutetun kutsumisen olleen varmaankin inhimillinen erehdys.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta