Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Mirja Sikiölle ero - Ari Berg avasi tapahtuman taustoja

Parikkalan valtuuston kokous käytiin etäyhteyksillä. Kokous on nähtävissä kunnan Youtube-kanavalta. Anssi Kemppinen Parikkalan valtuuston kokous käytiin etäyhteyksillä. Kokous on nähtävissä kunnan Youtube-kanavalta.

Parikkalan kunnanvaltuusto hyväksyi torstain kokouksessa Mirja Sikiön (sd.) eronpyynnön Parikkalan kunnanhallituksesta.
Kunnanhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimineen Sikiön tilalle valtuusto valitsi samasta puolueesta Päivi Tynnilän.
Valtuusto käsitteli Sikiön eronpyyntöasiaa yli tunnin ajan. Keskustelu alkoi, kun Pekka Koiso-Kanttila (sit.) totesi ensimmäisessä puheenvuorossa, ettei voi hyväksyä päätöstä Sikiön erosta.
– En voi hyväksyä Mirja Sikiön eroa, kun meillä ei ole täydellistä tietoa asiasta. En päästäisi eroamaan, ennen kuin asia on selvitetty, sanoi Koiso-Kanttila.
Koiso-Kanttila pyysi myös kunnanhallituksen puheenjohtajalta Ari Bergiltä (kesk.) selvitystä asiasta. Myös Olavi Laukkanen (sit.) vaati selvitystä, mikä Bergin osuus on epäluottamuksen syntyyn kunnanhallituksessa. Samalla linjalla oli myös Eero Nykänen (kok.), joka vaati Bergiä ottamaan vastuuta ja pyysi Bergiä itseään eroamaan kunnanhallituksen työrauhan ja uskottavuuden palauttamiseksi.
Tynnilä totesi, että asiasta on tullut Mirja Sikiön ajojahti. Saman totesi Sakari Paakkinen (kesk.), joka muistutti, ettei valtuusto ole oikeudenkäyntipaikka.

Raja-yhtiö taustalla
Keskiöön keskustelussa nousi sitten kysymys, oliko Ari Berg tietoinen siitä, että kunnan elinkeinosihteeri oli (oman esimiehensä pyynnöstä) lähettämässä Parikkalan Raja Oy:n perustamispaperit Patentti- ja rekisterihallitukseen vai ei. Kunnanhallituksen epäluottamuksen on katsottu alkaneen erityisesti näistä tapahtumista ja asia nousi esille tänä keväänä Itä-Suomen hallinto-oikeudessa, jossa on käsitelty Parikkalan entisen elinkeinojohtajan Pekka Reimanin erotapausta.
Laukkanen otti esille YLEn haastattelun, jossa Mirja Sikiö totesi Ari Bergillä olleen osuutta asiassa, mutta vain häneen itseensä (Sikiöön) kohdistui epäluottamus. Sikiö totesi asian koskevan juuri Parikkalan Raja-yhtiötä.
Kun valtuutetuilta alkoi tulla painetta Bergiä kohtaan, niin Berg selvitti sitten seikkaperäisesti Raja-yhtiöön liittyvät asiat. Hän kiisti pitkän puheen lopussa, että Sikiö olisi ollut häneen yhteydessä yhtiön perustamisasiassa.
– Kun on vihjattu, että kunnanhallituksen puheenjohtaja olisi ollut mukana perustamisessa, niin en ole ollut. En ole antanut ohjeita tai ollut perustamispalavereissa. Ja sitten uutisoinnissa ollut asia, jossa puhutaan, että kunnanhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja on käynyt keskusteluja elinkeinosihteerin kanssa Patentti- ja rekisterihallitukseen lähetettävien asiakirjojen johdosta. Ja että varapuheenjohtaja (Sikiö) olisi ollut minuun yhteydessä tästä asiasta, niin minulla ei ole tästä tietoa ja en muista, että minulle olisi soitettu tai kysytty tästä jollain muullakaan tavalla, puolustautui Berg.
Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen kuitenkin kertoi Itä-Suomen hallinto-oikeuden käsittelystä, jossa Huuskosen mukaan tuli selkeästi esille, että Sikiö olisi ollut yhtiön perustamisesta Bergiin yhteydessä.
Eero Nykänen kiitteli lausuntoja, mutta halusi valtuuston palaamaan itse asiaan.
– Nyt on selvää, että on puhe vastaan puhe, ja jokainen voi varmaan niiden perusteella tehdä oman johtopäätöksen. Mutta tuntuu, että itse asia on unohtunut. Meidän piti päättää siitä Sikiön eronpyynnöstä, sanoi Nykänen.
Kun Koiso-Kanttilan ehdotusta ei kukaan lopulta kannattanut, niin asiasta ei tarvinnut äänestää. Ero myönnettiin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta