Julkaistu 
Auli Terävä

Parikkalan entinen elinkeinojohtaja vei irtisanomisensa oikeuteen

Parikkalan kunnantalolla Harjulinnassa tunnelmat ovat alkaneet käydä hyytäviksi. Tiistaina kunnanhallitus päätti erota ja entinen elikeinojohtaja on vienyt erottamisensa hallinto-oikeuteen. Raine Hämäläinen Parikkalan kunnantalolla Harjulinnassa tunnelmat ovat alkaneet käydä hyytäviksi. Tiistaina kunnanhallitus päätti erota ja entinen elikeinojohtaja on vienyt erottamisensa hallinto-oikeuteen.

Kuopion hallinto-oikeudessa on käsiteltävänä Parikkalan elinkeinojohtajan virasta erotetun Pekka Reimanin kunnallisvalitus.

Reiman vaatii irtisanomispäätöksensä kumoamista kahdesta syystä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Irtisanomispäätöksen valmistelu ja käsittely ei ole ollut asianmukaista ja päätöksen perusteena esitetyt asiat eivät pidä paikkaansa, kertoo Reiman Lahdesta, jonne hän on palannut potkujensa jälkeen.

Reiman irtisanottiin vuosi sitten. Hän oli tehnyt Etelä-Suomen aluehallintovirastoon valvontapyynnön vuonna 2019 ja ilmoituksen työnantajalle kokemastaan epäasiallisesta kohtelusta ja työkuormituksesta.

Avin tarkastuskertomus asiasta tuli kuntaan 17. maaliskuuta 2020. Seuraavassa kuussa kunnanvaltuustossa käsiteltiin elinkeinojohtajan irtisanomista.

Kunnanhallitus käsitteli avin tarkastuskertomusta vasta sen jälkeen, kun elinkeinojohtaja oli irtisanottu.

Lue lisää keskiviikon 31.3.2021 Parikkalan-Rautjärven Sanomista.

Kommentoi

Hae sivuilta