Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Etäopetus jatkuu pääsiäisen jälkeenkin, kuntosaleja kiinni pariksi viikoksi

Etäopetus jatkuu vielä pääsiäisen jälkeenkin. Anssi Kemppinen Etäopetus jatkuu vielä pääsiäisen jälkeenkin.

Yläkoulujen sulku jatkuu pääsiäisen jälkeenkin.
Etelä-Suomen aluehallintovirasto määräsi tänään tiistai-iltapäivänä, että yläkoulut pysyvät etäopetuksessa 11. huhtikuuta asti Etelä-Karjalassa, Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä.
Aluehallintoviraston mukaan pääsiäisen jälkeisellä viikolla tarkastellaan tämän uudenkin päätöksen mahdollista jatkoa.
Lukioiden ja toisen asteen koulujen etäopetuksesta päättävät kunnat. Etelä-Karjalan covid-19 tilannekuvaryhmä on kuitenkin jo suosittanut, että myös maakunnan lukiot jatkaisivat etäopetuksessa yläkoulujen malliin.
Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myös määräämässä muun muassa liikuntatiloja suljettavaksi Uudenmaan lisäksi Etelä-Karjalassa, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. Päätös perustuu sunnuntaina tehtyyn tartuntalain muutokseen.
AVIn päätös julkaistaan huomenna ja sen määräyksestä urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja määrätään kokonaan suljettavaksi pariksi viikoksi 1.-14. huhtikuuta väliseksi ajaksi.
– Lakimuutos tarkoittaa käytännössä sitä, että uuden päätöksemme mukaan myös pienten asiakasmäärien liikunta- ja virkistyskäytössä olevat tilat on suljettava, kun tähän asti enintään kymmenen hengen käytössä olevia tiloja on ollut mahdollista pitää avoinna, täsmentää aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.
Suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan, todetaan AVIn tiedotteessa. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta