Julkaistu 
Toimitus

VR rajoittaa kaikkien junien matkustajamäärät puoleen

IC-junissa saa huomisesta alkaen matkustaa oin 60 ihmistä yhtä kaksikerroksista vaunua kohden. Tämä IC-juna pysähtyi Parikkalan asemalle elokuussa 2020. Aleksi Keränen IC-junissa saa huomisesta alkaen matkustaa oin 60 ihmistä yhtä kaksikerroksista vaunua kohden. Tämä IC-juna pysähtyi Parikkalan asemalle elokuussa 2020.

VR:n kaikkien junien matkustajamääriä rajoitetaan puoleen suurimmasta sallitusta. Rajoitukset ovat voimassa niin lähi- kuin kaukoliikenteessä huomisesta alkaen. Päättymispäivä on 25. huhtikuuta.

Rajoitus ei vaikuta ostettuihin junamatkoihin eikä asiakkaiden tarvitse muuttaa tai peruuttaa junalippuja, VR tiedottaa. Ketään ei myöskään poisteta junasta tai estetä nousemasta sen kyytiin. Matkustajia ohjataan tarvittaessa väljempään vaunuun tai tiheän vuorovälin liikenteessä seuraaviin vuoroihin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kaukoliikenteen junien keskimääräinen täyttöaste on tällä hetkellä noin 15 prosenttia ja 50 prosentin täyttöaste ylitetään vain yksittäisissä junissa.

Rajoitukset tehdään kaukoliikenteen osalta suoraan lipunmyyntijärjestelmään ja tekninen ratkaisu valmistuu noin seitsemässä vuorokaudessa viikon 14 aikana.

– Rajoitus ei koske päivä- ja yöjunien hyttejä, jotka varataan aina omaan käyttöön tai omalle seurueelle. Yöjunissa voi siis olla jatkossakin jokainen hytti varattuna. Rekisteröityyn kapasiteettiin kuuluvat myös seisomapaikat, joten yksittäisessä lähi- tai kaukojunassa voi jatkossakin olla yli puolet penkeistä varattuna, matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta