Julkaistu 
Aleksi Keränen

Konka Skille tulossa kaikille avoin laskettelupäivä

Siiri Leiviskä (vas.) ja Diana Bokova olivat perjantaina kahvilavuorossa. Kolmas 4H:n kautta työllistetty nuori kahvilanpitäjä on Enni Kosonen. Aleksi Keränen Siiri Leiviskä (vas.) ja Diana Bokova olivat perjantaina kahvilavuorossa. Kolmas 4H:n kautta työllistetty nuori kahvilanpitäjä on Enni Kosonen.

MLL:n Simpeleen yhdistys, LC Simpele ja Ladyt, Simpeleen Urheilijat sekä Simpeleen Urheilu sponsoroivat yhteistyössä ilmaisen laskettelupäivän Konka Ski -keskukselle.

Ilmaispäivä on ensi tiistai ja se sattuu sopivasti eteläkarjalaisten koululaisten hiihtolomalle. Rinteeseen pääsy ei jää myöskään välineiden puuttumisestakaan kiinni, sillä nekin saa samaan syssyyn ilmaiseksi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Ajatus lähti siitä, kun tämänhetkisen koronatilanteen vuoksi emme ole pystyneet järjestämään tapahtumia lapsille ja nuorille. Konka Ski on pyörittänyt laskettelukeskusta monta vuotta, niin halusimme lähteä tukemaan heitä järjestämällä tällaisen laskettelupäivän, MLL:n Simpeleen yhdistyksen puheenjohtaja Riikka Miikki kertoo.

MLL aloitti saman tien yhteistyöneuvottelut paikallisen urheiluseuran ja Lions Clubin kanssa.

– Simpeleen Urheilun kanssa saatiin sovittua pakettihinta vuokrattaville välineille, joita MLL on tiistaina antamassa käyttöön niille, joilta välineet puuttuvat.

– Ainakin Facebook-ilmoituksesta on tykätty paljon, niin voi sanoa, että vastaanotto on ollut positiivista heti alusta asti. Toivotaan, etteivät rajoitukset kiellä laskettelupäivän järjestämistä. Seuraamme suosituksia ja niiden mukaan toimitaan, Riikka Miikki sanoo.

Kahviotoiminta työllistää nuoria

Konka Ski -keskuksen kahviota ovat pyörittäneet vuorotellen talkoolaiset sekä paikallisista lukiolaisista koostuva kolmikko. Perjantai-iltana vuorossa olivat Siiri Leiviskä ja Diana Bokova.

– Meidät on palkattu tänne 4H-yhdistyksen kautta. Olemme tehneet paljon eri hommia, kuten lastenhoitoa ja kokkikerhon vetämistä, Siiri kertoo.

Kolmas kahviloitsija on Enni Kosonen. Keskiviikkoisin ja perjantaisin töissä on ollut kaksi kahvilanpitäjää, viikonloppuisin painetaan pidempää päivää koko kolmikon voimin.

He aloittivat kahvilatoiminnan tammikuun lopulla.

– Kun 4H:n puolelta asiaa kysyttiin, vastattiin saman tien, että käy. Viikkoa myöhemmin päästiin aloittamaan, Diana taustoittaa.

Kahvilatuotteiden eli kahvin, kuuman mehun, pullien ja sämpylöiden lisäksi kahvilassa myydään hissilippuja ja kausikortteja. Simpeleen Urheilu hoitaa välinevuokraamisen omassa tilassaan.

Siiri ja Diana kuvailevat kahvilan pyörittämistä kivaksi ja rennoksi hommaksi.

– Joka kerta on ollut tosi mukavaa tulla töihin, Siiri sanoo.

– Mukava on myös tienata vähän rahaa lukio-opiskelujen ohessa, Diana täydentää.

He pitävät erittäin hienona asiana, että 4H pystyy tarjoamaan töitä nuorille.

– Jos kesäksi aukeaa mahdollisuus jonkin kahvilan pitämiseen, ollaan ehdottomasti mukana, kaksikko lupaa.

Ensi viikolla on hiihtoloman aika, ja Konka Ski -keskuksen kahviotoiminnasta vastaa talkooväki jokaisena aukiolopäivänä eli maanantaista sunnuntaihin.

Kommentoi

Hae sivuilta