Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Rautjärven lukioon ehkä opiskelijoita Aasiasta

Jos pilottihankkeen opiskelijoita tulisi lukioon, he opiskelisivat suomeksi. Anssi Kemppinen Jos pilottihankkeen opiskelijoita tulisi lukioon, he opiskelisivat suomeksi.

Rautjärven lukiossa voisi elokuussa opiskella pari aasialaista nuorta.
Lukio on mukana pilottihankkeen suunnittelussa, jossa suomalaisiin maaseutulukioihin yritetään saada opiskelijoita ulkomailta. Hankkeen takana on yrittäjä Peter Vesterbackan osaomistama The Finest Future -yritys, joka auttaa ulkomailta haluavia nuoria Suomeen.
Rautjärven lukion vs. rehtorin Riitta Lepolan mukaan Etelä-Karjalassa hankkeelle on näytetty vihreää valoa Rautjärven lisäksi myös Parikkalassa, Luumäellä ja Savitaipaleella. Alkusysäys lukioille tuli maakunnan yhteistyöryhmän työvaliokunnasta.
– Olemme tunnusteluvaiheessa. Tämänhetkisen tiedon valossa Etelä-Karjalaan olisi tulossa jo ensi syksynä kymmenisen aasialaista opiskelijaa. Toki tämänhetkinen pandemiatilanne tuo tilanteeseen oman mausteensa, kuten myös käytännönjärjestelyt. Vielä olemme siis odottavalla kannalla, sanoo Lepola.
Rautjärven lukioon kyllä mahtuu lisää opiskelijoita ja lukiolaisten määrän kasvattaminen kunnan ulkopuolisilla opiskelijoilla on myös kunnan strateginen tavoite.
Opetus Rautjärven lukiossa tapahtuisi suomeksi.
– Meille on kerrottu, että opiskelijoille annetaan suomen kielen tehostettua opetusta jo kotimaassaan ja he opiskelisivat lukiossamme suomeksi, sanoo Lepola.
Jo nyt useampi maaseutulukio, esimerkiksi Virolahti on ilmoittautunut mukaan pilotointiin.  
Finest Futuren ensimmäiset kohdemaat ovat Vietnam ja Uzbekistan. Katse on jo suunnattu moneen muuhunkin, varsinkin Aasian maahan, kuten Malesiaan, Indonesiaan tai Intiaan.
Vesterbacka uskoo, että tulijoita olisi, sillä monissa maissa ei riitä koulutuskapasiteettia.
– Maailmalla on myös iso kiinnostus suomalaista koulutusta kohtaan. Suomessa ei aina oikein ymmärretä, miten hyvä maine Suomen koulutuksella on ulkomailla, sanoo Angry Birds -pelien  kehittäjänä tunnettu Vesterbacka.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta