Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Stranded Ways julkaisi levyn, mukana parikkalalainen Keränen

Stranded Ways toivoo pian pääsevänsä myös keikoille. Jenny Wright Stranded Ways toivoo pian pääsevänsä myös keikoille.

Itäsuomalainen metalliyhtye Stranded Ways on julkaissut ensimmäisen pitkäsoittolevynsä.
Yhtye on aiemmin julkaissut omia kappaleitaan verkkojulkaisuina, mutta nyt levityksessä on uunituore prässätty CD-levy Nothing Right Nothing Left. Levyllä on seitsemän viime vuonna loppuun hiottua biisiä.
– Kyllä aika hyvä fiilis on. Ei vielä oikein osaa sisäistää, että levy on pihalla, sanoo yhtyeen kitaristi Tuomas Taralainen.
– Eihän sitä itsekään ole vielä tajunnut. Aiemmin on tosiaan julkaistu EP-levy verkossa, mutta ennen ei ole tehty tällaista fyysistä levyä, sanoo toinen kitaristi Aleksi Keränen.
Savonlinnalaislähtöiselle ja tätä nykyä Kuopiossa asuvalle Taralaiselle levy on ensimmäinen pitkäsoitto, jolla hän on soittanut. Samoin sulkavalaiselle ja Parikkalassa asuvalle Keräselle.
Yhtyeen syntyjuuret ovat Savonlinnassa, jossa Keränen ja Taralainen sekä basisti Paavo Jantunen löysivät soittoyhteyden. Reilu kahdeksan vuotta sitten he soittivat ensimmäistä kertaa samassa bändissä. Keränen ja Jantunen ovat olleet ystäviä taidelukioajoilta asti, koulua heidän kanssaan samaan aikaan kävi myös levyn tuottanut Ville Eemeli Puurtinen.
Sen jälkeen on ollut eri projekteja, Stranded Ways syntyi loppuvuodesta 2018.
– Oli pidetty sitä ennen reilun vuoden taukoa, kun ryhdyttiin Tuomaksen kanssa soittelemaan taas uudestaan, sanoo Keränen.
Taralainen ja Keränen sanovat yhtyeen musiikillisten juurien löytyvän perinteisestä ja melodisesta heavy- ja metallimusiikista. Keräsen mukaan yhtyeen perussoundi lähtee kahden kitaran soitosta.
– Voisi luonnehtia, että musiikkimme on tänä aikana niin epämuodikasta metallimusiikkia, kuin voi olla. Eroaa siitä metallimusiikista, mistä on nyt eniten tarjontaa, sanoo Keränen.
Koko juttu löytyy nettisoitteesta:prsanomat.fi/ ja sieltä Näköislehdestä, joka on Sanomalehtiviikon takia auki kaikille.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta