Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Väestön rokotuksia odotettavissa Parikkalassa ja Rautjärvellä maaliskuussa

Rokotteiden saatavuus on hidastanut rokotustahtia. Marko Puumalainen Rokotteiden saatavuus on hidastanut rokotustahtia.

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella koronarokotteen oli tiistaihin mennessä saanut 4658 ihmistä.
Luku tarkoittaa hieman yli kolmea ja puolta prosenttia eteläkarjalaisista.
– Rokotteiden huono saatavuus rajoittaa edelleen Eksoten alueella hyvin alkanutta rokotustoimintaa. Toivomme rokotteiden määrän lisääntyvän kevättä kohden, sanoo Etelä-Karjalan alueellisen COVID-19 -tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula Eksotesta.
Rokotetta on annettu rokotejärjestyksen mukaan ensin hoitohenkilöstölle ja riskiryhmille, kuten muun muassa koronan parissa toimiville hoitajille, tehostetun palvelun toimintayksiköiden asukkaille ja hoitajille sekä kotihoidon työntekijöille.
Väestön rokotukset alkavat yli 80-vuotiaista ja Etelä-Karjalassa rokotuksia on alettu antaa jo Lappeenrannan Iso-Kristiinan rokotuspisteessä. Ensimmäinen päivä oli perjantai.
– Saimme perjantaina rokotettua noin 80 ikäihmistä. Halusimme testata kutsuttavien kutsumista näin pienesti, sanoo koronarokotuksista vastaava Sari Kuitto Eksotelta.
Rautjärvellä ja Parikkalassa ei ole vielä tiedossa tarkkoja rokotuspisteitä.
– Tulemme rokottamaan myös pohjoisenpään kunnissa, kun vain saamme rokotteita riittävästi. Nyt näyttää siltä että pienempiin kuntiin jalkaudutaan rokottamaan aikaisintaan maaliskuussa, arvioi Kuitto.
Rokotusten etenemisestä kerrotaan Eksoten nettisivuilla. Kuitto pyytää ihmisiä malttamaan ja odottamaan rokotekutsua.
– Malttia ja kärsivällisyyttä sekä luottamusta siihen, että oma vuoro tulee ajastaan. Omaa rokotusvuoroa ei voi kiirehtiä. Toivomme työrauhaa kaikille, sillä jokainen yhteydenotto hidastaa osaltaan rokotuksiin liittyvää järjestelyä ja tiedottamista, sanoo Kuitto.
Etelä-Karjala pysyy edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta