Julkaistu 
Aleksi Keränen

Änkiläläiset keräsivät kuusia kokkoon

Pasi Viinanen ja Anu Harmanen olivat yksi kolmesta kuusitalkoisiin osallistuneista kaksikoista. Heidän lisäkseen talkoisiin osallistuivat Aila Paajanen, Kari Kuru sekä Eila ja Teuvo Rönkkönen. Aleksi Keränen Pasi Viinanen ja Anu Harmanen olivat yksi kolmesta kuusitalkoisiin osallistuneista kaksikoista. Heidän lisäkseen talkoisiin osallistuivat Aila Paajanen, Kari Kuru sekä Eila ja Teuvo Rönkkönen.

Änkilän kylätoimikunta vietti tänään perinteistä talkoopäiväänsä, jolloin talkooväki kiertää pitkin Simpelettä keräämässä pois heitettäviä joulukuusia parempaan talteen. Kuusia kerättiin ensimmäisen kerran vuonna 1995 ja parhaimmillaan niitä on traktorilla vedettävän kärryn lavalle kertynyt satakunta kappaletta.

Tänä vuonna talkoot tehtiin kolmella autolla liikkuneen kuusikon voimin ja pääsiäiskokkoon päätyviä kuusia kerättiin kahden peräkärryn lisäksi yhteen pakettiautoon. Sekä kärryt että pakettiauto täyttyivät melkein äärimmilleen ja talkoolaiset laskeskelivatkin kuusia olleen vähintään parikymmentä per kuljetusväline.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kuuset oli hienosti tuotu tienvarsille ja niistä näki selkeästi, että nämä saa viedä, kylätoimikunnan monitoimimies Pasi Viinanen kiitteli.

Kylätoimikunnan puheenjohtaja Anu Harmanen kertoi, että vaikka pääsiäiskokko jouduttiin viime keväältä koronan vuoksi perumaan, muodostui sen syksylle siirretystä versiosta yleisömenestys.

– Kokko poltettiin Valaistu polku -tapahtuman yhteydessä, jolloin ainakin sata ihmistä kävi kiertämässä luontopolun. Nyt olisi se tavoite, että päästäisiin kokkotapahtuma pitämään ajallaan, mutta koronasta ei vielä vaan tiedä.

Talkooväki kävi urakan päätteeksi purkamassa kuusikuorman Änkilän vanhan koulun kentälle odottamaan pääsiäislauantaille eli huhtikuun kolmanneksi päiväksi suunniteltua kokon roihauttamista.

Kommentoi

Hae sivuilta