Julkaistu 
Aleksi Keränen

Lumitykit jylisevät Konkalammella

Eetu Kapiainen (vas.) ja Aleksi Hyrkäs olivat talkoovuorossa perjantaiaamupäivänä. Aleksi Keränen Eetu Kapiainen (vas.) ja Aleksi Hyrkäs olivat talkoovuorossa perjantaiaamupäivänä.

Konka Ski -laskettelukeskuksen talkooväki on jatkanut lumetustöitä tykityksen taukoamatta tiistaiaamusta asti. Viime viikonloppu pidettiin taukoa, mutta vuodenvaihdeviikolla lunta ammuttiin rinteeseen useampana arkipäivänä. Kuluneen vuoden ensimmäinen viikko on lumetettu kahden tykin voimin.

– Jos saadaan tarpeeksi väkeä talkooporukkaan ja vahtiin, olisi tarkoitus lumettaa vielä koko viikonloppu maanantaille asti, perjantain päivävuorossa yhdessä Aleksi Hyrkkään kanssa päivystänyt Eetu Kapiainen aiemmin aamupäivällä totesi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Viikonlopuksi on luvattu kovia pakkasia, joka on erittäin hyvä uutinen lumetuksen kannalta. Tämänhetkinen, noin viiden pakkasasteen tienoilla pyörivä pakkassää on siinä rajoilla, että lumetus onnistuu. Näillä lämpötiloilla lumitykit pyörivät minimitehoilla, kymmenen asteen pakkasilla tykit saadaan käymään täysillä tehoilla ja kaikin tavoin optimaalisin tilanne olisi 15 asteen pakkaskeli.

Tykitystyötä vuoroissa

Lumetustalkoita tehdään pareittain ja talkoorinkiin kuuluu tällä hetkellä yhdeksän miestä.

– Jos tykkejä tarvitsee käännellä tai pikaisesti huoltaa, onnistuu se paremmin kahdestaan. Jos tykkien paikkaa tarvitsee vaihtaa, siihen tarvitaan useampi mies. Siirtotöitä tehdään päivä- ja iltavuoron vaihdon aikaan, jolloin työ saadaan tehtyä valoisan aikaan ja siirtämässä on neljä tai viisi miestä, Eetu Kapiainen kertoi.

Lumentykittäjillä on varovaisena toiveenaan, että Konka Skin ykkösrinne eli keskimmäinen rinne saataisiin avattua vielä tammikuun aikana.

– Ykkösrinne on siinäkin mielessä tärkeä, että siitä saadaan lunta hissilinjalle, joka kulkee ykkösrinteen vieressä, Aleksi Hyrkäs sanoi.

– Suksi luistaa ylöspäinkin, Eetu Kapiainen jatkoksi letkautti.

Kahviloitsija kiikarissa

Talkoolaisilla ei ole tiedossa kahvion pitäjää, joten innokkaille kahviloitsijoille olisi lähiaikoina tilausta.

– Jos on kiinnostuneita yhdistyksiä tai yrityksiä, voi ottaa yhteyttä. Toissavuotiseen järjestelyyn, jossa eri yhdistykset pitivät kahvilaa vuorotellen, oltiin todella tyytyväisiä, Eetu sanoi.

Konka Ski oli viime kauden kovasta yrityksestä huolimatta kiinni. Toissa vuonna avajaiset pidettiin helmikuun ensimmäisenä päivänä ja kausi jatkui maaliskuun loppuun asti. Täksi talveksi toiveissa on, että laskettelukautta saataisiin jatkettua molemmista päistä; laskemaan päästäisiin jo tammikuun puolella ja kausi saisi jatkua huhtikuun alkuun saakka.

– Kunhan rinteet saadaan auki, saa tänne tulla laskemaan naapurikuntienkin puolelta, Eetu ja Aleksi tuumasivat.

Kommentoi

Hae sivuilta