Julkaistu 
Aleksi Keränen

Kaivattu palvelu palaa Parikkalaan helmikuussa

Palveluvalikoima kauppias Juha Muhosen isännöimien seinien sisällä kasvaa helmikuussa, kun Parikkalan Värin toimitiloissa avataan Euronics-ketjun myymälä. Aleksi Keränen Palveluvalikoima kauppias Juha Muhosen isännöimien seinien sisällä kasvaa helmikuussa, kun Parikkalan Värin toimitiloissa avataan Euronics-ketjun myymälä.

Euronics-elektroniikkamyymäläketjuun liittyy helmikuun puolessavälissä 49. myymälä, kun ketjun toimipiste avataan Parikkalan Värin tiloihin.

Parikkalan Värin kauppias Juha Muhosella ja henkilökunnallaan on tarkoituksena avata Parikkalan Värin Euronics-osasto helmikuun puolessavälissä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Aluksi palkataan yksi työntekijä. Paikkaan tuli kymmenkunta hakemusta ja rekrytointiprosessi on vielä kesken, mutta kokemukseni pohjalta luulen, että näistä hakijoista löytyy hyvä työntekijä. Kun homma saadaan rullaamaan, palkataan toinen työntekijä kesemmällä, Muhonen kertoo.

Yhteistyö on edennyt ripeästi, sillä Muhonen muistelee ensimmäisen yhteydenoton tulleen Euronicsin taholta lokakuussa. Ketjusopimus allekirjoitettiin joulukuussa ja kun myymälä on tarkoitus avata helmikuun aikana, ei suunnittelusta konkretiaan ole kulunut kuin nelisen kuukautta.

– Lisämyynnin mahdollisuuksia oli mietinnässä aiemminkin. Soitin keväällä yhteen ketjuun, mutta he eivät olleet meistä kiinnostuneita. Kauppa kävi kesällä kuitenkin kohtuullisesti, niin asia hieman hautautui.

Hän näkee Värisilmän ja Euronicsin ketjujen toiminnassa ja periaatteissa hyvin paljon samaa.

– Molemmat ovat kauppiaiden itsensä omistamia ketjuja ja kauppiaat istuvat yhtiöiden hallituksissa. Kuten tuo rivakasti eteneminen osoittaa, on toiminta aika nopeaa ja notkeaa, väri- ja televisiokauppias Juha Muhonen tuumaa.

Kivijalkaa sekä verkkoa

Parikkalan Euronics-myymälään otetaan heti alusta alkaen koko kattaus.

– Kodin pienkoneet, puhelimet, liedet, jääkaapit, pakastimet ja viihde-elektroniikka, kuuluu luettelo.

Myymälätilaa on mitoitettuna parinsadan neliömetrin verran. Värin toimitiloissa sitä on yhteensä 1500 neliötä.

– Vielä on pikkuisen auki se paikka, johon tilaa tehdään. On kaksi vaihtoehtoa, johon Euronics sijoitetaan. Toisessa päästäisiin helpommalla ja toisessa olisi enemmän remonttia, Muhonen pohtii.

– Näiden seinien sisälle se kuitenkin tulee. Ketjun edustajat kävivät täällä ja sanoivat, että valikoima mahtuu näihin tiloihin hyvin. Neliöitä katsotaan tilan ja paikkakunnan koon mukaan.

Myös Parikkalan myymälä hyödyntää Euronicsin verkkokauppaa, jota Juha Muhonen luonnehtii erittäin hyväksi.

– Asiakas voi tilata tuotteen verkkokaupasta tästä myymälästä noudettavaksi, tai hän voi tilata meiltä lisäksi toimituksen ja asennuksen. Parhaan paikallisen palvelun liikkeeseen kuuluu se, että kaikki hoituu kotiinkuljetuksista laitteiden käyttöönottoon.

Tilausta ja luottoa on

Kauppias Muhonen kertoo asiakkaiden toivoneen saavansa Väristä myös elektroniikkaliikkeen palveluita, joita paikkakunnalta ei kalenterivuonna 2020 saanut ollenkaan: edellinen kivijalkaliike kun loppuunmöi irtaimistonsa viime vuodenvaihteeseen mennessä.

– Parikkalassa on tälle tilausta. Kun asiakkaat lukivat ensimmäisen kerran tästä uutisesta, sain heti kolme soittoa. Yksi näistä kiitteli, että myymälän avaaminen oli joulun paras uutinen. Jos saadaan asiat hoidettua kunnolla, on edellytykset pärjäämiselle olemassa. Nyt samasta paikasta löytyy vielä enemmän kaikkea, ollaan useammalla tukijalalla.

Muhonen luottaa henkilökuntaansa ja sanoo, ettei yrittäminen ahdista edes hieman epävarmoinakaan aikoina.

– On kuitenkin jo kukkakauppa sekä sisustus- ja rakennuspuolet, näille joka nurkalle löytyy asiantuntevaa henkilökuntaa. Odotuksissahan on tietysti se, että saataisiin koronatilanne laukeamaan. Meihin se ei ole suuremmin vaikuttanut, joihinkin asiakasyrityksiimme tilanteella on ollut vaikutusta.

– Kyllä sitä pitää uskaltaa yrittää vähän uuttakin, myös korona-aikaan, kauppias Juha Muhonen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta