Julkaistu 
Aleksi Keränen

Rautjärven kuntastrategialuonnos esitellään etänä

Rautjärven kuntastrategialuonnos esitellään ensi tiistaina. Anssi Kemppinen Rautjärven kuntastrategialuonnos esitellään ensi tiistaina.

Rautjärven kunnassa valmisteitu kuntastrategialuonnos esitellään tiistaina 12.1. Zoom-etäyhteyden välityksellä. Tilaisuus alkaa kello 18 ja siihen mahtuu sata ensimmäistä osallistujaa liittymisjärjestyksessä. Tilaisuudessa pääsee tutustumaan strategiatyön aikaansaannoksiin kunnanjohtaja Harri Anttilan esittelemänä sekä kommentoimaan ja keskustelemaan tuleville vuosille suunnitelluista toimenpiteistä ja strategisista tavoitteista.

Webinaarina toteuttavan esittelytilaisuuden materiaali julkaistaan Rautjärven kunnan nettisivuilla tilaisuuden jälkeen. Samalla kuntalaisille avataan Webropol-kysely, johon vastaamalla pääsee kertomaan mielipiteensä kuntastrategiaan esitetyistä toimenpiteistä ja tekemään myös omia toimenpide-ehdotuksia. Kysely on avoinna ensi tiistaista alkaen seuraavan viikon tiistaihin eli 19. tammikuuta saakka.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi kuntastrategia kattaa vuodet 2021-2025 ja sellainen on kuntalain mukaan laadittava vähintään kerran valtuustokauden aikana. Strategiassa valtuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Talousarvio ja -suunnitelma on laadittava kuntastrategiaa toteuttavasti. Rautjärven kuntastrategian näkökulmat ovat hyvinvointi, elinvoima ja kuntatalouden tasapaino.

Kuntalaisia on strategiaa laadittaessa kuultu kuntalaisraadeissa ja -kyselyssä sekä haastattelututkimuksessa, joissa on haettu erityisesti kunnan kehitykseen vaikuttavia toimenpide-ehdotuksia. Kuntastrategian rinnalla on laadittu hyvinvointisuunnitelmaa, jossa käsitellään erityisesti kuntalaisten hyvinvointia edistäviä tavoitteita ja kunnan vastuulla olevia toimenpiteitä maakunnallisen hyvinvointisuunnitelman painopistealueilla. Nämä ovat terveelliset elintavat, mielen hyvinvointi ja työllisyys.

Kommentoi

Hae sivuilta