Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen

Toisen asteen etäopetussuositus jatkuu Etelä-Karjalassa

Koronavirusepidemia on Etelä-Karjalan alueella edelleen kiihtymisvaiheessa, totesi Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä tämänpäiväisessä kokouksessaan.
Näin ollen tammikuun loppuun saakka alueella on voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus, joka tarkoittaa kaikkia sisä- ja ulkotapahtumia, mukaan lukien harrastustoiminta. Alueellinen tilannekuvaryhmä on asettanut aiemmin voimaan 10 hengen yksityishenkilöitä koskevan kokoontumisrajoituksen Etelä-Karjalan siirryttyä kiihtymisvaiheeseen.
Tilannekuvaryhmä toivoo Etelä-Karjalassa noudatettavan koronatorjunnasta annettuja ohjeita, suosituksia ja rajoituksia huolellisesti.
– Olemme saaneet palautetta, että ihmisiä, jotka eivät terveydellisistä syistä voi maskia käyttää, katsotaan julkisilla paikoilla paheksuvasti. Kaikki eivät voi maskeja omaan terveyteensä liittyvistä syistä käyttää, muistuttaa alueellisen tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula.
Hän kuitenkin toteaa, että maskin käyttö on äärimmäisen suositeltavaa, mikäli se on mahdollista.
– Kuitenkin on hyvä tiedostaa, että onnistui maskin käyttö tai ei, myös turvavälien noudattamisella ja käsi- ja yskimishygienialla sekä oikea-aikaisella testiin hakeutumisella on suuri merkitys. Vain nämä toimet yhdessä auttavat meitä hillitsemään epidemian laajenemista, Tuula Karhula toteaa.
Mikäli tuntee olonsa sairaaksi, tulee ehdottomasti jäädä kotiin. Varhaiskasvatukseen, kouluun tai töihin ei saa mennä, jos olo tuntuu sairaalta. Sama pätee myös ulkomailta Suomeen tultaessa.
– Esimerkiksi, jos on pyhiä viettänyt Venäjällä, tulee odottaa 10 päivää kotona ennen kouluun, päivähoitoon tai töihin palaamista. Koronatestiin pääsee matkan jälkeen soittamalla 116 117 numeroon, neuvoo Karhula.
Etelä-Karjalan osalta suositusta jatketaan 2. asteen etäopetuksesta, välttämätön lähiopetus voidaan järjestää esimerkiksi abiturienteille tai erityistä tukea tarvitseville. Kertauskurssien ja muiden osalta tulee toimia harkintaa käyttäen.
On ensisijaisen tärkeää, ettei tule lähiopetukseen oireisena tai jos on matkustanut ulkomailla.
– Lähiopetus halutaan järjestää ylioppilaskirjoitusten vaarantumatta ja opiskelijoiden tulee itse toimia vastuullisesti tilanteessa, muistuttavat Lappeenrannan kaupungin hyvinvointipalveluiden kehittämispäällikkö Sanna Natunen ja Imatran kaupungin hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala.
– Se, järjestetäänkö opetus lähi- vai etäopetuksena, on jokaisen kunnan oma päätös, johon vaikuttaa esimerkiksi opiskelupaikan koko. Tilannekuvatyöryhmä antaa kuitenkin koko maakuntaa koskevan suosituksen, avaa Karhula.
Maskisuositus jatkuu 2. asteen opetuksessa sekä koulukuljetuksien osalta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta