Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen

Eksote aloitti rokotukset tiistaina

Ensimmäinen erä koronarokotteita saapui Suomeen lauantaina. Rokotteita toimitettiin maahamme yhteensä 9 750 annosta, mikä riittää 4 875 ihmisen rokottamiseen. Etelä-Karjala sai Suomeen tulleesta ensimmäisestä erästä 100 kappaletta rokotteita.
Sadan kappaleen ensierä rokotteita saapui Etelä-Karjalaan maanantai-iltapäivällä ja rokotukset Eksoten hoitohenkilökunnalle päästiin aloittamaan tiistaina. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) esityksessä koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö rokotetaan ensimmäisenä.

- Teho-osaston hoitajien ja lääkäreiden  kiinnostus rokotteeseen on ollut suurta. Lähes kaikki, joille rokotusmahdollisuutta tästä ensimmäisestä rokote-erästä tarjottiin, tarttuivat tilaisuuteen, kertoo teho-osaston ylilääkäri Antti Mäkelä.
- Rokotusten alku on konkreettinen osoitus siitä, että koroviruskriisin loppu jo häämöttää. Nyt jos koskaan kannattaa kaikkien omalta osaltaan huolehtia varotoimista, jotta tautitilanne ei viime metreillä pääse riistäytymään käsistä,

Koronarokottamisen Eksoten työntekijöille hoitaa työterveyshuollosta vastaava Terveystalo.

Suomen ensimmäiset koronarokotteet annettiin Helsingissä ja muut yliopistolliset sairaalat aloittivat rokotukset maanantaina.
Tutkimusten perusteella rokote suojaa erittäin hyvin koronaviruksen aiheuttamalta covid-19-taudilta. Vielä ei ole varmuutta siitä, kuinka hyvin se suojaa tartunnan levittämiseltä ja saamiselta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta