Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Rautjärvikin kuntien koronalistalle

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on nyt 30,6.
Luku tarkoittaa tartuntatapausten määrän 100 000 asukasta kohti. Tartuntamäärä lasketaan kahden edellisen viikon tapauksista, joita Eksoten mukaan maakunnassa on ollut 39. Keskiviikkona positiivisia koronatestituloksia ei raportoitu yhtään, mutta tiistaina neljä tapausta.
Tällä viikolla myös Rautjärvi on näkynyt Terveyden ja hyvinvointilaitoksen koronakuntalistalla. Kunta mainitaan listalla, jos siellä on todettu epidemian aikana vähintään viisi koronatartuntaa.
Rautjärvellä on juuri viisi todettua tartuntaa, kuten Parikkalassakin.
Etelä-Karjala siirtyi tällä viikolla koronaepidemiassa perustasolta kiihtymisvaiheeseen, kun ilmaantuvuusluku nousi yli 25:n.
Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin alueella ajalla tästä torstaista aina joulukuun loppuun asti.
Etelä-Karjalan COVID-19 tilannekuvaryhmä on lisäksi antanut suosituksia taudin leviämisen hillitsemiseksi. Ryhmä muun muassa suosittaa asiakasmäärien rajoituksia nuorisotiloihin ja museoihin, välttämään turhaa matkustelua ja siirtämään toisen asteen koulutus etäopetukseen ensi maanantaista lähtien.
Rautjärven lukio siirtyykin etäopetukseen maanantaina, mutta Parikkalan lukio jatkuu lähiopetuksena.
Parikkalan lukion rehtorin Janne Hirvosen mukaan lukio jatkaa toistaiseksi lähiopetuksessa. Suurin osa opiskelijoista ja opettajat toivoivat lähiopetuksen jatkumista.
– Olemme kuitenkin valmiudessa siirtyä etäopetukseen pikaisesti, vaikka kesken päivän, jos tilanne sitä vaatii, sanoi Hirvonen keskiviikon päätöksen jälkeen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta