Julkaistu    |  Päivitetty 
Lege Pajari-Kosonen

Parikkalan kunnan työntekijät huolissaan huonosta työilmapiiristä

Parikkalan kunnan työntekijät, allekirjoittajina työsuojeluvaltuutettu Raimo Åkerlund ja pääluottamusmiehet, ovat laatineet avoimen kirjeen Parikkalan kuntapäättäjille. Kirjeessä tuodaan esille huoli työyhteisön jaksamisesta ja työilmapiiristä sekä johtamisesta.

Kirjeen mukaan "yksipuolinen sanelu- ja määräyspolitiikka" ei ole toimivaa ja kestävää johtamista. Tilanne on kestämätön: henkilöstön vaihtuvuus on suurta, sairauslomien määrä kasvussa, pahoinvointi jatkuvaa ja paineet kasvavat joka suunnasta, kirjeessä todetaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Huomiota kiinnitetään myös vajavaiseen tiedonkulkuun ja puutteelliseen avoimuuteen ja yhteistyöhön.

- Henkilökuntaa ja työntekijöitä tulisi kohdella tasa-arvoisesti, sillä jokaisen työpanos on arvokas ja tarpeellinen, allekirjoittajat toteavat ja vetoavat siihen, että epäkohtiin on puututtava: tilanne ei voi jatkua enää tämänkaltaisena.

Kirjeessä ehdotetaan erilaisia toimenpiteitä, joissa avainasemassa on avoimuus toiminnassa, tiedottamisessa, asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa.

Työnteolle parempia edellytyksiä ehdotetaan muun muassa kohtuullistamalla työtaakkoja, selkeyttämällä tehtävänkuvia, ylläpitämällä tasa-arvoa sekä säännöllisillä kehityskeskusteluilla ja hyvän ilmapiirin luomisella.

- Tällä hetkellä työilmapiiri on huono ja työyhteisössämme voidaan huonosti, allekirjoittajat toteavat mutta uskovat, että muutos on mahdollinen.

Avoin kirje tuli julkisuuteen tänään. Se saattaa herättää keskustelua myös tämän illan kunnanvaltuuston kokouksessa, joka alkaa Harjulinnassa kello 18.30.

Kommentoi

Hae sivuilta