Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Yhdistynyt OP Etelä-Karjala aloitti toimintansa

Raija Rytkönen keskellä osallistui yhdistyneen OP Etelä-Karjalan juhlistamiseen Parikkalassa. Anssi Kemppinen Raija Rytkönen keskellä osallistui yhdistyneen OP Etelä-Karjalan juhlistamiseen Parikkalassa.

Uuden yhdistyneen OP Etelä-Karjalan ensimmäistä päivää juhlistettiin tiistaina Simpeleellä ja Parikkalassa.
Osuuspankin asiakkailta yhdistyminen sai tapahtumassa myönteisiä kommentteja.
– Pidän hyvänä, että yhdistyivät. Poistavat kuluja ylhäältä, sanoi Eila Lehtimäki Simpeleellä.
Myös Raija Rytkönen on ollut tyytyväinen osuuspankin palveluihin, mutta toki tulevaisuuden pankkipalveluiden säilyminen paikkakunnalla mietityttää.
– Itse käyn hyvin harvoin pankissa, sillä hoidan asioita netin kautta. Pankkipalvelut eivät ole minulle ongelma, mutta äitini on 90 vuotta ja nytkin palvelut ovat vähän aikaa auki. Säilyvätkö pankkipalvelut täällä Parikkalassa, pohti Rytkönen.
Yhdistyneen Etelä-Karjalan osuuspankin pääkonttori on Lappeenrannassa. Sopimuksen mukaan sulautuvien Simpeleen ja Parikkalan osuuspankkien konttorit säilyvät yhdistymisen jälkeen vähintään kuusi vuotta.
Pohjoispään pankkikonttorit jatkavat palveluitaan nyt ihan entisellä mallilla, mutta ilman pitkäaikaisia toimitusjohtajiaan. Niin Asko Imppola Simpeleen kuin Tuomo Liukka Parikkalan osuuspankeista eivät jatka OP Etelä-Karjalan palveluksessa, henkilökohtaisista syistä.
– Mahdollisuus työsuhteen jatkamiseen yhdistymisen jälkeen oli toki tarjolla, mutta yhteensä 31 osuuspankkityövuoden ja 24 toimitusjohtajavuoden jälkeen päätin henkilökohtaisista syistä, että nyt on aika vetää henkeä, sanoi Liukka osuuspankin tiedotteessa.
Pankkien yhdistymisen taustalla on ollut pankkijärjestelmän muutokset ja sääntelyn lisääntyminen. Isommassa pankissa esimerkiksi hallinnollisia töitä voidaan keskittää ja näin parantaa kustannustehokkuutta. Kilpailukykykin paranee.
OP Etelä-Karjalan toimitusjohtaja Petri Krohns haluaa nostaa esille myös isomman pankin tarjoamat palvelut.
– Tavoite on, että saadaan asiakkaalle parempia palveluita. Meillä on hyvä ja osaava henkilöstö Simpeleellä ja Parikkalassa, mutta kun haetaan niitä syvempiä palveluita kuten sijoituspalveluita, niin yhdistymisen kautta ne palvelut paranevat, sanoi Krohns tiistain tilaisuuksissa.
Pankkien asiakkaille yhdistyminen ei aiheuta toimenpiteitä. Tuttu henkilöstökin jatkaa yhdistyneessä pankissa.
Etelä-Karjalan, Simpeleen ja Parikkalan osuuspankkien yhdistyminen ratkesi jo tammikuussa. Tuolloin Simpeleen osuuspankin osuuskunta ja Parikkalan edustajisto hyväksyivät yhdistymisen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta