Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Kanootilla Hiitolanjoelta Saimaalle

Koemelontoihin on valmistauduttu tänä keväänä ja testattu välineitä. Mikko Europaeus Koemelontoihin on valmistauduttu tänä keväänä ja testattu välineitä.

Hiitolanjoen vesistöalueelta halutaan meloa niin Saimaalle kuin Laatokalle.

Uudessa suomalais-venäläisessä hankkeessa suunnitellaan historiapohjainen erämelontareitistö Hiitolanjoen latvavesiltä aina Saimaalle saakka. Muinaiskarjalaisten kulkemia vesireittejä selvitetään koemelonnalla ja luontokartoituksilla Hiitolanjoelta Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon rajamaille, vedenjakajan yli Saimaan Pihlajavedelle, todetaan Suomen luonnonsuojeluliiton tiedotteessa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tutkittavia päärunkoreittejä on kolme: yksi Torsanjärven ja Sarajärven kautta Särkilahteen sekä kaksi Simpelejärven eri osien kautta Putikkoon. Reitit alkavat Hiitolanjoelta ja kulkevat Rautjärven, Parikkalan ja Punkaharjun alueella päätyen Pihlajavedelle.

Hankkeen pitkän aikavälin tavoite on avata suomalais-venäläisellä yhteistyöllä ikiaikainen vesitie erikoisluvin ja rajanylityksin Hiitolanjoelta Laatokalle.

Hankkeessa myös palautetaan alueen rantoja ja vesistöjä luonnontilaan..

– Tavoitteena on parantaa veden laatua ja muun muassa soiden tilaa Kaakkois-Suomessa ja Leningradin alueella. Toivomme, että kestävä matkailu lisääntyy alueella suojelun ja ennallistamisen ansiosta, sanoo hankekoordinaattori Tuuli Hakulinen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Kaksivuotista hanketta koordinoi Suomen luonnonsuojeluliitto. Kumppaneina ovat Suomesta Hiitolanjoki-yhdistys ja Venäjältä kansalaisjärjestö Neo Eco Project, Käkisalmen kunta, Komarovin kasvitieteellinen instituutti ja Leningradin alueen luonnonsuojelualueiden direktoraatti.

Kommentoi

Hae sivuilta