Julkaistu    |  Päivitetty 
Aleksi Keränen

Kutsu kävi kouluun

Kirjolan koulun 3A:n oppilaat viihtyivät ulkoilmassa luokanopettaja Riitta Sikiön johdolla. Aleksi Keränen Kirjolan koulun 3A:n oppilaat viihtyivät ulkoilmassa luokanopettaja Riitta Sikiön johdolla.

Kirjolan koulun 3A-luokan oppilaat palasivat eilen kouluun lähes kahden kuukauden mittaisen etäopetusjakson päätteeksi. Perjantaipäivän ohjelma alkoi englannin ja äidinkielen tehtävien tekemisellä.

– Perjantai-iltapäivän eli viikon viimeisten tuntien ohjelma on muodostunut meillä ihan perinteeksi, luokanopettaja Riitta Sikiö kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Katsomme ensin Helsingin Sanomien Lasten uutiset ja sen jälkeen vuorossa on lukutuokio, jossa luen lapsille ääneen jotakin kirjaa. Usein Lasten uutisten lähetystä on käyty läpi heidän kanssaan, mutta tänään ei enää maltettu, vaan siirryttiin ulkoilmaan.

Opettaja keräsi oppilasjoukon kasaan kaikkien saatua kengät jalkaan ja ulkovaatteet niskaan. Seuraavana vuorossa oli lukutuokion aika ja paikaksi valikoitui koulun kentän vierustalla nouseva portaikko. Oppilaat säntäsivät luvan saatuaan juoksujalkaa varaamaan parhaita paikkoja, mutta hiljenivät ja rauhoittuivat tyystin Riitta-open aloitettua lukemisen.

Tällä kertaa luettavana kirjana oli Nils Holgerssonin ihmeellinen matka. Aiemmin he ovat tutustuneet Tonttu Toljanterin, Ronja Ryövärintyttären, Ellan ja kavereiden sekä Pekka Töpöhännän seikkailuihin, viimeksi mainittuun vieläpä kahden kirjan verran.

Pyöräretki tiedossa

Kouluun palaamiseen on liittynyt monia erityisjärjestelyitä. Siivousta on tehostettu erityisesti yleisimpien kosketuspintojen eli ovenkahvojen ja vesihanojen osalta. Oppilaat ruokailevat omassa luokassaan ja välituntisin jokaiselle luokalle on omat alueensa. Oppitunteja pyritään myös järjestämään mahdollisimman paljon ulkona.

– Eilen olimme ulkona kaksi tuntia ja viisitoista minuuttia ja tänään reilun puolen tunnin verran, oppilaat laskeskelivat.

– Jos on lämpimämpiä kelejä luvassa, niin ollaan vaikka koko päivä ulkona, luokanopettaja Riitta Sikiö tuumasi.

Yksi ulkoilupäivä heillä onkin varmuudella luvassa – toukokuun viimeiselle viikolla ohjelmassa on Siikalahdelle suuntautuva pyöräretki.

Monipuolisia tehtäviä

Mieluisimpia etäopetustehtäviä kysyttäessä nousi kaksi vastausta yli muiden: fanipaidan suunnitteleminen osana englannin tunteja sekä äidinkielen ja matematiikan osaamista yhdistellyt leivontatehtävä. Kolmosluokkalaiset olivat leiponeet kaikenlaista mokkapaloista banaani-suklaamuffineihin ja pitsasta pannukakkuun.

Kuudentoista oppilaan ja luokanopettaja Riitta Sikiön kesken pidetyssä käsipystyäänestyksessä kouluun palaamista pidettiin mukavana asiana äänin 15-2. Peruskoululaisten viimeinen koulupäivä on lauantaina 30. toukokuuta, jolloin oppilaille jaetaan todistukset ilman virallista kevätjuhlaa.

Kommentoi

Hae sivuilta