Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Parikkalaan vastaanotto hengitystieinfektiota poteville - Etelä-Karjalassa testattu 267 koronaepäilyä

Infektiovastaanottoon pitää ensi ottaa yhteyttä. Anssi Kemppinen Infektiovastaanottoon pitää ensi ottaa yhteyttä.

Parikkalan hyvinvointiasemalle avautui tiistaina infektiovastaanotto.

Hengitystieinfektiopotilaat ohjataan erillisiin tiloihin erillisestä sisäänkäynnistä, joka sijaitsee päärakennuksen julkisivusta katsoen vasemmassa päädyssä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Uudelle vastaanotolle ei voi vain marssia sisään, vaan edelleen asiakkaan pitää ensiksi soittaa (puh. 05-5324400/116117) ja varata aika.

- Lähtökohtaisesti on tarpeen, että hengitystieoireista kärsivät ovat eri sisääntulolla kuin muut potilaat, jotta tartunnat pystytään minimoimaan, sanovat ylilääkäri Minna Häyhä ja terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula Eksotesta.

Parikkalan hyvinvointiasemasta ei tullut alustavien kaavailujen mukaan korona-asemaa, vaan muut potilaat hoidetaan entiseen tapaan ja muukin toiminta hyvinvointiasemalla jatkuu kutakuinkin normaalisti.

­- Parikkalassa hoidetaan siis toistaiseksi sekä hengitystieinfektiopotilaita että muita kiireellisiä potilaita, kuten Honkaharjussakin. Rautjärvellä ja Ruokolahdella hoidetaan vain muita kiireellisiä kuin hengitystieoireisia potilaita, sanovat Häyhä ja Karhula.

Maanantaihin mennessä Etelä-Karjalassa oli todettu kuusi koronatartuntaa ja testattujen lukumäärä oli 267 ihmistä.

Maakunnan suhteellisesti vähäisten koronatartuntojen määrä selittyy Häyhän ja Karhulan mukaan siitä, ettei epidemia ole vielä saavuttanut Etelä-Karjalaa.

Kommentoi

Hae sivuilta