Julkaistu 
Aleksi Keränen

Pleksit paukkuu kun pakkanenkin

Maanantain ulkojäille kokoontui kolmisenkymmentä pelaajaa. Aleksi Keränen Maanantain ulkojäille kokoontui kolmisenkymmentä pelaajaa.

Simpeleen ulkojäille kokoontuu parhaimmillaan kymmenittäin kiekonpelaajia. Kiekkoporukan Whatsapp-ryhmässä jäseniä on lähes viisikymmentä.
– Täällä pelattiin maakunnan ensimmäisillä ulkojäillä jo marraskuussa. Ei ollut Imatralla eikä Lappeenrannassa vielä ulkojäitä, mutta täällä oli, simpeleläinen veteraanikiekkoilija Janne Terävä sanoo.
– Ulkojäävuorot ovat maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Tänä talvena ollaan kyllä pelattu milloin on vaan päästy jäälle. Tavallisesti on pelattu puolestatoista tunnista ylöspäin ja tänäänkin sinne yhdeksään asti vähintään pelataan, Terävä kertoo.
Maanantai-iltana pelaamaan oli päässyt kolmisenkymmentä pelaajaa. Ikäjakaumaa löytyi juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneista lähemmäs seitsenkymppisiin. Pelaajia saapuu myös Parikkalan ja Imatran suunnilta.
Myöskään maalivahtien puutteesta eivät täysimittaiset kiekkopelit jää kiinni: maalivahteja ryhmän jäsenistä on puolenkymmentä ja maanantaina heistä kaksi viilettikin kenttäpelaajina kahden niin sanotusti omalla tontillaan olleen veskarin lisäksi.
Talven erikoisuudesta kertoo se, että jokunen viikko sitten Simpeleellä pelattiin yhtäaikaisesti jääkiekkoa ulkojäillä sekä jalkapalloa puhtaalla tekonurmella.
SiU:n jääkiekkojaosto hoitaa kaukalon talvikunnossapidon iltaisin ja viikonloppuisin.
– Kaikki ovat tervetulleita mukaan. Jos ei ole varusteita, niin löytyy lainaksi. On ennenkin löytynyt, Terävä kannustaa.
Aktiivista toimintaa kilpasarjojen muodossa SiU:lla on Kiekkoveteraanit Simpele -joukkueella (lyh. KiVeS), jonka kauden kohokohtana on osallistuminen Vuokatinmaa Hockey Games -turnauksen yli 40-vuotiaiden sarjaan. Viime vuoden voittajajoukkue puolustaa mestaruuttaan Kainuun kiekkoturnauksessa huhtikuun puolenvälin tietämillä.
Vuodesta 1971 asti
Kokeneinta kaartia jääkiekkoilijoista edusti Markku ”Tane” Tanskanen, joka oli aloittanut kiekkoilun jo 1970-luvun alussa.
– Ei tahdo ykköskorin jätkille pärjätä jäällä eikä edes suunsoitossa, Tane kommentoi rooliaan.
Jääkiekko lajina on ollut hänelle tärkeä harrastus kohta puolen vuosisadan verran.
– Ei tästä pääse irti mitenkään, vieläkin vaan viehättää.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta