Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Simpeleen kartonkitehdas ajettiin alas – lakko alkoi

Paperiteollisuuden kahden viikon työnseisaus alkoi tänä aamuna. Lakon piirissä on useita paperi-, sellu- ja kartonkitehtaita, joiden mukana on myös Metsä Boardin Simpeleen tehdas.

Metsä Boardin Simpeleen tehtaiden paperiliiton pääluottamusmies Mika Viskari totesi sunnuntaina, että tehdas ajetaan alas sunnuntain ja maanantain välisen yövuoron aikana, mikäli lakko tulee.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Lakossa meillä on reilu 200 henkilöä. Voimalaitoksella ja jätevedenputsarilla on kuitenkin työntekijät, sanoi Viskari.

Lakolla vauhditetaan käynnissä olevia Paperiliiton ja Metsäteollisuuden välisiä työehtosopimusneuvotteluita. Osapuolet etsivät neuvotteluihin ratkaisua valtakunnansovittelijan luona vielä myöhään sunnuntaina, mutta sopua ei löytynyt.

Paperiliiton mukaan eniten neuvotteluita vaikeuttavat Metsäteollisuus ry:n esitys toimintojen ulkoistamisen laajentamisesta ja Paperiliiton esitys kiky-sopimuksen mukaisen 24 tunnin lisätyöajan poistosta.  

Metsäteollisuuden mukaan kysymyksessä on paljon muutakin kuin kiky-tunnit. Metsäteollisuuden mukaan paperi-, kartonki- ja selluteollisuuden globaalia kilpailukykyä ja tuottavuuden kehittämisen mahdollisuuksia tulisi tukea palkkamaltilla, työaikaratkaisuilla sekä aloittamalla työaika- ja palkanmaksutavan yksinkertaistamiseen tähtäävä kokonaisuudistus.

Kommentoi

Hae sivuilta