Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen

Tyytyväisiä kävijöitä Simpeleen uudessa koirapuistossa

Kultainennoutaja Juice on suorastaan riemuissaan tavatessaan koirapuistossa vanhat tuttunsa, irlanninsusikoirat Onnin ja Vallun. Kohta meno kolmen koirien välillä äityy niin villiksi, että osa porukasta lähtee jäähylle pienten koirien puolelle, jossa ei pieniä (alle 40-senttisiä) koiria tällä kertaa ole.
Koirien omistajat Riitta Siitonen ja Paula Pehkonen kertovat käyvänsä koirineen puistossa lähes päivittäin.
– Oikein hyvä paikka, joka palvelee sekä pieniä että isoja koiria, Paula Pehkonen kiittelee.

Tilaa juoksemiseen on, vaikka näyttää siltä, että isokokoiset Onni ja Vallu ehtivät puiston toiseen päähän parilla, kolmella loikalla.
Paula Pehkonen on huomannut, että puistosta on tullut tärkeä paikka myös koirien omistajille.
– Täällä on sosiaalista kanssakäymistä, mikä etenkin vanhemmille ihmisille on varmaan tärkeää, keskustelun tarvetta tuntuu olevan, hän kertoo.
Marraskuun lopulla valmistunut puisto on löytänyt käyttäjiä pikku hiljaa, mutta toiveissa on, että kunta järjestäisi vielä tienvarteen puistosta kertovat kyltit. Ihan joka kunnan varustuksiin koirapuistot eivät kuulu, Rautjärveä lähimmät ovat Lappeenrannassa ja Savonlinnassa.
Kaikille
Tehtaantien varressa sijaitsevan Simpeleen koirapuiston perustaminen oli alunperin Suvi Kukka Kärkkäisen idea, ja yli sadan henkilön allekirjoittamana kuntalaisaloitteena hanke eteni kunnan päättäjille. Vääntöäkin se tosin aiheutti, sillä osa kuntalaisista pelkäsi puistoon käytettyjen varojen olevan poissa jostain muusta, ehkä tärkeämmästä palvelusta.
– Täytyy kuitenkin muistaa, että koirapuisto on kaikkien kuntalaisten käytössä, tänne voi tulla myös ilman koiraa ja etenkin tutustumaan koiriin, jos vaikka miettii koiran hankintaa, Suvi Kukka Kärkkkäinen sanoo.
Koirapuiston paikaksi valikoitui Metsä Boardin maalla sijaitseva vanha urheilukenttä, joka oli valmiiksi tasainen, siisti ja osin aidattukin. Kunta vuokrasi alueen ja antoi sen puiston toiminnasta vastaavan, elokuussa perustetun Simpeleen Koirapuisto ry:n käyttöön. Kunta myös rakensi alueelle lisää aitaa, koirapuisto on jaettu kahteen osaan, isoille ja pienille koirille.  
– Aluejako on puistoissa yleinen käytäntö, sillä täällähän voi olla samaan aikaan vaikka irlanninsusikoira ja chihuahua, Suvi Kukka Kärkkäinen sanoo.
Niin ikään kunta vastaa pysäköintialueen kunnossapidosta ja jätesäiliön tyhjentämisestä. Puiston sääntöjen mukaan koirien jätökset on korjattava aina pois puiston alueelta.
Puiston käyttö on vapaata ja maksutonta eikä vaadi puistoyhdistyksen jäsenyyttä, vaikka uusia jäseniä toki otetaan vastaan. Suvi Kukka Kärkkäinen vinkkaa, että jäsenyydestä on hyötyä esimerkiksi paikallisessa K-kaupassa, joka antaa jäsenille alennusta koiraruokaostoksista.
Hän kertoo myös, että yhdistyksen suunnitelmissa on järjestää puistossa tapahtumia, kuten koiranäyttelyitä tai kilpailuja sekä kutsua sinne esimerkiksi koululaisia koiriin tutustumaan.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta