Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Aseman koulusta kaksi äänestystä valtuustossa

Rautjärven aseman koulun kohtalo synnytti puhetta Rautjärven valtuustossa. Anssi Kemppinen Rautjärven aseman koulun kohtalo synnytti puhetta Rautjärven valtuustossa.

Rautjärven aseman koulun kohtalosta keskusteltiin Rautjärven valtuustossa maanantai-iltana pitkään ja äänestettiin.
Valtuuston asialistalla oli aseman koulun lakkauttaminen itsenäisenä kouluna, mutta ennen sitä päätöstä piti ratkaista aloite neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä.
Kuntaan oli jätetty aloite, jossa haluttiin kunnan järjestävän äänestyksen aseman koulun säilyttämisen puolesta. Kunnanhallitus oli esittänyt valtuustolle, että äänestysaloite hylätään. Petteri Laaksonen (kok.) taas puolsi äänestystä varsinkin sen perusteella, että äänestyksen järjestämisellä on merkitystä suurelle joukolle ihmisiä. Kun Esa Ilves (sd.) kannatti Laaksosta, järjestettiin päätöksestä äänestys.
Kunnanhallituksen kanta äänestyksen hylkäämisestä voitti äänin 16–5. Äänestyksen takana olivat Laaksosen ja Ilveksen lisäksi Timo Mikkonen (kesk.), Kari Luumi (kesk.) ja Timo Näränen (kesk.).
Samalla tavalla äänestys sujui, kun piti ratkaista äänestämällä koulun lakkauttaminen. Ilves kannatti jälleen Laaksosen ehdotusta ja totesi, ettei kunnan etsimissä talouden säästötoimissa ole vielä muita kohteita kuin koulun lakkautus. Laaksonen toivoi säästöistä ennen päätöksiä kokonaisesitystä. Lakkautuspäätös kuitenkin voitti äänin 16–5.
Koulun lakkauttamista puoltavissa puheenvuoroissa todettiin, että päätös pitää kuitenkin kohta tehdä, sillä lasten määrä vähenee jatkuvasti.
Taina Lonka (kesk.) muistutti myös, että aseman koulun tulevaisuudesta pidettiin kolme kuulemistilaisuutta ja vanhempien toiveita otettiin myös huomioon.
Päätöksen mukaan aseman koulun luokat kolmannesta kuutoseen alkavat käydä ensi syksystä lähtien Simpeleen koulussa. Aseman koululle jää Simpeleen koulun erillisyksikkönä ykkös- ja kakkosluokat sekä varhaiskasvatus esiopetusryhmän kanssa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta