Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Postin lakko alkoi – Parikkalan-Rautjärven Sanomia jaossa kaupoissa

Postin lakko pysäyttää päiväjakelun. Anssi Kemppinen Postin lakko pysäyttää päiväjakelun.

Postin lakko alkoi tänään maanantaiaamuna. Lakko koskee 9000 postin työntekijää ja pysäyttää postin jakelun, lajittelun sekä kuljetukset.
Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n mukaan lakko kestää kaksi viikkoa ja päättyy 24. marraskuuta. PAU tosin ilmoitti viikonloppuna, että se suunnittelee uutta ja laajempaa kahden viikon lakkoa nyt alkavan lakon perään.
Maanantaina alkanut lakko vaikuttaa erityisesti kirjeiden ja aikakausilehtien jakeluun, ja niissä häiriöt voivat olla jopa viikkojen kestoisia. Postin mukaan myös pakettitoimituksissa voi olla lakon takia useampien päivien viiveitä.
Lakon takia myös perus- eli päiväjakelussa olevat sanomalehdet jäävät jakamatta. Sanomalehtien varhaisjakeluun lakko ei vaikuta ja Postin palvelupisteetkin toimivat.
Parikkalan-Rautjärven Sanomat ilmestyy lakosta huolimatta. Päiväjakelun puuttumisen takia Parikkalan-Rautjärven Sanomia jaetaan torstaiaamuksi erillisinä nippuina tarjolle seuraaviin ruokakauppoihin tai toimipisteisiin: Uukuniemen kyläkauppa, Sale Saari, K-market Röksä, Gulf Särkisalmi, S-market Parikkala, S-market Simpele, K-market Hermanni, M Aseman Puoti, IT-lähituki ja Parikkalan-Rautjärven Sanomat.
Lisäksi Parikkalan-Rautjärven Sanomien digilehti on lakon aikana avoinna kaikille lukijoille. Digilehteä voi lukea tabletilla, tietokoneella tai puhelimella.
PAU on rajannut lakon ulkopuolelle turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt, kuten ruoka-, ruokakassi-, lääke- ja sairaalalähetykset.

Muutettu 12.11. klo 13.00. Lisätty S-Market Parikkala

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta