Julkaistu 
Anssi Kemppinen

Kutsunnat käynnissä Parikkalassa

Parikkalan kutsunnat pidetään kunnantalolla. Anssi Kemppinen Parikkalan kutsunnat pidetään kunnantalolla.

Etelä-Karjalan kutsunnat ovat käynnissä. Tänä vuonna niihin osallistuvat vuonna 2001 syntyneet ja aikaisempina vuosina vuoden 2019 kutsuntoihin uudelleen tarkastettavaksi määrättyjä.

Kutsunnat koskevat yhteensä noin 750 maakunnan nuorta miestä, joista Parikkalasta on 26 ja Rautjärveltä 18.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Parikkalassa kutsunnat pidettiin kunnantalolla keskiviikkona ja niihin saapui yli parikymmentä kutsunnanalaista. Esteitä joskus tulee. Kutsuntalautakunnan päällikkönä toiminut majuri Pasi Kallioniemi totesi parikkalalaisille, että paikalla näyttää olevan reippaita nuoria miehiä.

– Rautjärvelläkin oli pääosin reippaita miehiä. Monella oli siellä liikunnallista taustaa, sanoi Kallioniemi.

Kallioniemen mukaan maaseutukuntien ja kaupunkien välillä löytyy kutsuntoihin osallistuvista ainakin jotain eroa.

– PlayStation on tuttu molemmissa paikoissa. Maaseutukunnissa on enemmän liikunnallisia harrastuksia. Nuoret käyvät kuntosalilla, hiihtävät, lenkkeilevät ja pelaavat harrastusmielessä enemmän yhdessä. Kaupungeissa liikutaan usein seuratoiminnassa, ja liikkuvien sekä liikkumattomien kahtiajako on selvempi, sanoi Kallioniemi.

Parikkalassa kutsunnoissa oli kutsunnanalaisten ja puolustusvoimien edustajien lisäksi yhteistyökumppaneita kuten kunnan edustajia ja veteraaneja.

 Avauspuheenvuoron piti Kaakkois-Suomen aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Saku Muona.

– Kutsunnoilla on pitkät perinteet. Nykyjärjestelmää ei ole syytä muuttaa, sillä suurin osa suomalaisista tukee sitä, sanoi Muona.

Muona myös muistutti, että Suomessa yli 70 prosenttia suorittaa asepalveluksen, mikä on suuri osuus moniin muihin maihin verrattuna.

Etelä-Karjalan kutsunnanalaisista pääosa määrätään palvelukseen Maasotakouluun Haminaan ja Kouvolan Vekaranjärvellä sijaitsevaan Karjalan prikaatiin.

Kommentoi

Hae sivuilta