Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Sasayama pääsi perille

Masatoshi Sasayma sai kokeilla museossa Simo Häyhän käyttämää asetta. Anssi Kemppinen Masatoshi Sasayma sai kokeilla museossa Simo Häyhän käyttämää asetta.

Japanilainen Masatoshi Sasayama pääsi maanantaina perille Miettilään Simo Häyhä-museoon. Sasayama oli lähellä museota jo perjantaina, mutta Japanissa tehty matkasuunnitelma ei ollut aivan tarkka.
– Katsoin, että Rautjärven keskusta on Simpele ja minun pitää mennä sinne. Olin varannut sieltä majapaikan, sanoi Sasayama.
Simpeleeltä Sasayama pääsi maanantaina kyydillä takaisin etelään ja Miettilään.
Kollaa ja Simo Häyhä -museo avattiin maanantaina varta vasten kaukaista vierasta varten. Museossa Kari Partanen esitteli erittäin kiinnostuneelle ja historiaa hyvin tuntevalle vieraalle Simo Häyhän elämää ja esineistöä. Sasayama halusi nähdä varsinkin aseen, jollaista tarkka-ampuja Häyhä käytti talvisodassa ja kaatoi lukemattomia vihollisia. Museossa ei ole Häyhän sota-asetta, koska se jäi taistelukentälle, mutta samanlainen "pystykorva" on esillä.
– Tämä on raskas ase. Tällaiset aseet eivät olleet yhtä tarkkoja, kuin nykyiset aseet, sanoi Sasayama, kun hän pääsi pitämään asetta.
Sasayama innostui Simo Häyhästä, kun hän luki manga-sarjakuvaa. Sarjakuvan päähenkilö on tarkka-ampuja ja esikuvana on ollut juuri Simo Häyhä. Sasayama päättikin lähteä joskus Suomeen tutustumaan Häyhään ja lisätietoa hän hankki muutama vuosi sitten Internetistä.
Japanilaisesta on tullut iso some- ja mediailmiö, sillä hän käveli Rautjärvelle Helsinki-Vantaan lentokentältä. Matkaa kertyi yli 300 kilometriä ja vain muutaman pätkän hän on joutunut etenemään linja-autolla.
Sasayama ei aio kävellä takaisin Helsinkiin, vaan palaa sinne julkisilla liikennevälineillä. Ennen paluuta kotimaahan hän tutustuu nähtävyyksiin, kuten ainakin Kansallismuseoon.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta