Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen

Assalla valmistaudutaan avajaisviikonloppuun

Parikkalan ravintolaelämä vilkastuu entisestään pääsiäisenä, kun Bar Cafe Assa avaa ovensa kiirastorstaina Parikkalan asemalla. Aiemminkin ravintolana palvellut tila on laitettu täydellisesti uuteen uskoon, ja viimeisiä silauksia tehdään parhaillaan.

- Tuntuu, että remonttia on tehty koko kylän voimin, meillä on ollut tosi iso tukiverkosto ja tiivis yhteisö, Assan yrittäjäkaksikko Anni Lähteenmäki ja Emma Kokko kiittelevät.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Esimerkiksi tänään lauantaina, kun avajaisiin on aikaa viisi päivää, ravintolan tiloissa oli todellinen talkoomeininki.

Assan tiloja ei enää tunnista entisiksi asemaravintolan tiloiksi, sillä kaikki pinnat on laitettu lattiaa ja kattoa myöten uusiksi, ja myös värimaailma on aivan uudenlainen. Vanhaa keittiötä on laajennettu, ja kaikki koneet ovat uusia samoin kuin baaritiski.

- Erityisesti olemme halunneet panostaa viihtyvyyten ja pieniin yksityiskohtiin, tilan suunnittelusta vastanneet yrittäjät kertovat. Yksi näistä yksityiskohdista on yhden seinän peittävä valokuvasuurennos Parikkalan ensimmäisestä asemarakennuksesta.

Assalla alkaa pääsiäisen jälkeen, kun keittiö on saatu kokonaan valmiiksi, lounasruokatarjoilu, ja listalla tulee olemaan myös esimerkiksi pitsaa ja texmex-annoksia. Assalta saa tietenkin myös kahvia ja leivonnaisia, ja alkoholijuomavalikoimaan kuuluu muun muassa erikoisoluita.

Avajaisia vietetään koko pääsiäisen ajan, luvassa on muun muassa tarjouksia sekä kahvitarjoilu heti torstaina. Yrittäjien lisäksi asiakkaita palvelevat työntekijöiksi pestatut Satu Saukkonen ja Tuomas Valkeapää.

- Kuukauden päivät on menty pitkin kyliä maalit vaatteissa. Tätä on tehty niin tunteella ja rakkaudella että nyt vain odottelemme, että pääsemme vihdoin avaamaan paikan, Emma ja Anni hymyilevät.

Kuva tämän päviän "talkoista", Anni Lähteenmäen ja Emma Kokon apuna terassikaluisteita kasasivat Tiina Häyrinen ja Salla Aalto.

Kommentoi

Hae sivuilta