Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen

Erittäin tervetullut visiitti

Noin 300 ihmistä todisti viime lauantaina Parikkalan kirkossa, kuinka kansainvälisen uran tehneen, Suomen tunnetuimpiin bassoihin lukeutuvan Jaakko Ryhäsen jyhkeä ääni soi Parikkalan kirkossa. Hienostihan se. Vähintään yhtä suurta ihailua herätti Ryhäsen Parikkalaan tuonut Savonlinnan orkesteri johtajanaan Kari Kropsu. 24 jäsenen orkesterin soitto on kerrassaan upeaa.
Orkesteri vieraili ensimmäisen kerran Parikkalan kirkossa tasan vuosi sitten, ja jo silloin toivottiin uusintavierailua. Koska matka Savonlinnasta ei ole pitkä, ja koska orkesterissa  on myös "paikallista väriä", parikkalalainen viulisti Elisa Solasaari ja Rautjärvelläkin musiikki-opistossa opettava viulisti Kalle Pajari, toivoa sopii vierailuista perinnettä.
Konsertin ohjelmistoon kuului muun maussa Ravelia ja Mozartia sekä Sibeliusta, Melartinia ja Merikantoa. Erityisen herkästi soi Armas Järnefeltin Kehtolaulu – ja Ryhäsen Merikanto-laulut sopivat erityisen hyvin Parikkalan kirkkoon, jossa säveltäjäkin on aikoinaan esiintynyt.
Ryhänenkään ei ollut Parikkalan kirkossa nyt ensimmäistä kertaa, sillä hän oli pitämässä aikoinaan Parikkalassa sukulaismiehensä Kalle Ryhäsen muistokonserttia, joka kuulemma täytti kirkon. Nyt kirkkoon olisi mahtunut väkeä enemmänkin, ehkä Parikkalan seurakunnan tapahtuman järjestäjänä olisi kannattanut panostaa ilmoitteluun hieman näyttävämmin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta