Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Rautjärvi suunnittelee isoja säästöjä. Veronkorotus jo ensi vuodelle.

Rautjärven kunta aikoo kuulla kuntalaisia säästötoimenpiteistä. Anssi Kemppinen Rautjärven kunta aikoo kuulla kuntalaisia säästötoimenpiteistä.

Rautjärvi etsii isoja säästöjä palveluista. Rautjärven sunnuntaina antamana tiedotteen mukaan pelkästään kunnan tuottamista palveluista pitäisi löytää vuosittain 700 000 euroa säästöä.

Kunta alkaa valmistella toimenpiteitä eri toimialoille. Hyvinvointipalveluissa yksi kohde on Rautjärven Aseman koulun järjestelyt. Kunta ei tiedotteessaan suoraan totea, että koulu lakkautetaan, mutta sellaista mahdollisuutta on jo aiemmin esitetty säästöjen löytämiseksi. Säästöt iskevät myös perusopetuksen ryhmäkokoihin sekä koulunkäynnin ohjaajien määriin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Säästöt kohdistuvat kunnan koko henkilöstöön, jota on tarkoitus vähentää supistuneen palvelutarpeen mukaan. Myös kiinteistöistä haetaan euroja.

Ensi vuodeksi olisi tulossa myös 0,5 prosenttiyksikön veronkorotus kunnallisveroon ja 0,1 prosenttiyksikön korotus kiinteistöveroon.

Myös Eksoten kustannuksista on karsittava 300 000 euroa.

Syynä säästöjen etsintään on vuosittainen 1,4 miljoonan euron alijäämä. Kunnan mukaan alijäämä on syntynyt väestörakenteen nopeasta muutoksesta sekä verotulojen ja valtionosuuksien vähenemisestä. Myös sote-kustannukset ovat nousseet.

Kunta tekee tänä vuonna uuden talousstrategia ja uudet toimet pannaan täytäntöön vuosina 2020 ja 2021.

Rautjärven kunta kertoo tilanteesta avoimissa kuntalaisten tapaamisissa, jotka pidetään 28.3. Rautjärven Asemanseudulla ja 4.4. Simpeleellä. Uusia tilaisuuksia järjestetään myös syksyllä.

Kommentoi

Hae sivuilta