Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Salibandy yhdistää alueen tuottajia

MTK:n alueellisen salibandy-turnauksen loppuottelussa pelasivat Parikkala ja Savonlinna. Turnaus järjestettiin jo kymmenennen kerran. Anssi Kemppinen MTK:n alueellisen salibandy-turnauksen loppuottelussa pelasivat Parikkala ja Savonlinna. Turnaus järjestettiin jo kymmenennen kerran.

Maataloustuottajien yhdistysten salibandy-turnauksen kiertopalkinto ei jäänyt Parikkalaan. Pokaalin vei Savonlinna, joka voitti helmikuisessa finaalissa Parikkalan rankkarimaalien jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 numeroin.

Parikkalahallissa pelatussa turnauksessa oli MTK-joukkueet myös Kerimäeltä ja Punkaharjulta. Alueellista turnausta on pelattu pitkään.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tämä oli kymmenes kerta kun pelattiin. Parikkala on vienyt voiton kolme kertaa. Meitä on kaksi, jotka olemme osallistuneet alusta alkaen joka turnaukseen, sanoo parikkalalainen Juho Anttonen.

Finaalin voitosta väännettiin tosissaan eli mitään sählyä kentällä ei pelattu. Anttosen mukaan ottelut olivat muutenkin todella tasaisia.

Peli-illat tärkeitä

Parikkalassa salibandy kokoaa MTK:n jäseniä yhteen muutenkin kuin vuosittaiseen turnaukseen.

– Pelaamme Parikkalahallissa säännöllisesti pari kertaa viikossa. Meitä on sellainen 15 hengen aktiivinen porukka ja saamme aina syntymään hyvät pelit, vaikka joku on väliin poissakin. Aina ei töiltä ehdi, sanoo Anttonen.

Pelivuoroilla on mukana lypsykarjatilallisia, kasvinviljelijöitä, sikatilallisia, metsäkoneen kuljettajia ja esimerkiksi koneurakoitsijoita. Vuorot alkavat puoli kahdeksalta ja kahdeksalta, että mahdollisimman moni ehtii töiden jälkeen mukaan. Anttosella on itsellään lypsykarjatila.

– Fyysisen kunnon ylläpitäminen on todella tärkeää, oli se sitten mitä hyvänsä.

Vaikka maatilalla on paljon fyysistä työtä, niin on myös paljon istumista. Esimerkiksi traktorityöt ja paperityöt ovat istumatyötä. Pelaaminen liikuttaakin eri lihaksia, kuin tilojen fyysisissä töissä.

Peli-illat ovat myös henkireikä työlle, ja se kuuluu olevan jopa se kaikkien tärkein puoli.

– Pelaaminen on vastapainoa työlle, ja henkinen jaksaminen näyttelee pelaamisessa jopa enemmän kuin fyysinen. Pelivuoroilla näkee muita ja pelaaminen on samalla sosiaalista kanssakäymistä. Siihen kuuluu myös jälkipelit ABC:llä, sanoo Anttonen.

Hän yrittää ehtiä pelivuoroille aina, vaikka tilatöiden lisäksi perheen kaksi pientä lastakin tarvitsevat yhteistä aikaa.

Yhteistyötä yli rajojen

Punkaharjun tuottajayhdistyksen puheenjohtaja Kirsti Laamanen ei tällä kertaa pystynyt loukkaantumisen takia pelaamaan turnauksessa, mutta hänkin korostaa liikunnan tärkeyttä niin fyysiselle kuin henkiselle kunnolle.

– Liikunta tuo iloa, virkistystä ja hyvän mielen. On kiva pelata kavereiden kanssa. Olen pelannut muun muassa sählyä, lentopalloa, beach volleyta ja käyn hiihtämässäkin. Minulle yhteinen liikunta on korvien välille tärkeää. Liikunta säilyttää suhteellisuuden tajun ja jaksaa tehdä työtä, sanoo Laamanen, jolla on myös lypsykarjatila. 

Laamanen on seurannut tyytyväisenä naapuriyhdistyksen eli Parikkalan salibandytoimintaa.

– Parikkalassa on saatu sellaisia nuoria mukaan, jotka muuten eivät olisi MTK:n toiminnassa mukana. Mutta myös meillä on saatu nuoria mukaan.

Laamasen ja Anttosen mukaan Punkaharjun, Parikkalan, Kerimäen ja Savonlinnan tuottajayhdistyksien turnaus on tutustuttanut tuottajia yli kuntarajojen.

– On tutustuttu myös muiden alueiden tuottajiin. On syntynyt samalla myös yhteistyökuvioita työelämässä. Turnaukset ja omat pelivuorot tuovat meitä yhteen ja se on tärkeää, kun alalla porukka vähenee, sanoo Anttonen.

Anttonen on kiitollinen MTK Parikkalan seudun ja Parikkalan Maamiesseuralle, jotka tukevat salibandyvuoroja ja samalla tuottajien hyvinvointia.

Kommentoi

Hae sivuilta