Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen

Anni ja Emma avaavat Assan!

Moni on jo sitä odottanut – nimittäin päivää, jolloin Parikkalan rautatieaseman ovet jälleen avautuisivat.
Nyt hetki on lähellä, sillä uusi Bar Cafe Assa avautuu tänä keväänä, viimeistään huhti-toukokuun vaihteessa. Sitä ennen ravintolatilassa tehdään täydellinen remontti.
Yrittäjiksi ryhtyvät parikkalalaiset ystävykset Anni Lähteenmäki ja Emma Kokko kertovat jo vuosia unelmoineensa omasta yhteisestä ravintolayrityksestä. Ravintola myös aikoinaan yhdisti heidät, sillä molemmat työskentelivät aseman ravintolassa edellisen yrittäjän aikana.
– Kun meidät viime vuoden lopulla irtisanottiin ja Asema lopetettiin, oli ihan päivänselvää, että perustaisimme ravintolan nimenomaan niihin tiloihin, vaikka aikaisemmin olimme jo katsoneet muitakin paikkoja, he kertovat.
Ravintolatilan remontti on jo alkanut vanhan purkamisella. Kaikki pinnat menevät uusiksi, mutta vanha aseman henki halutaan säilyttää. Konkreettisesti se näkyy esimerkiksi siinä, että vanhaa hirsiseinää jätetään näkyviin – ja totta kai Assalta saa paikkansa jo rautatieaseman odotussalissa palvellut vanha puupenkki –  ja aseman vanha kello on tietenkin vanhalla paikallaan ulko-oven lähellä.
– Muuten ravintolatilaan tulee täysin uusi ilme ja väritys, he kertovat paljastamatta vielä sen enempää.
Assalta saa päivittäin kahvin ja virvokkeiden lisäksi myös ruokaa, lounaan ohessa listaruokia myöhään iltaisinkin.
– Leivomme myös itse ja haluamme pitää vitriinissä monenlaista syötävää jo junamatkailijoitakin ajatellen.
Tarkoitus on myös laajentaa terassia ja järjestää ohjelmaa sekä peli-iltoja, seinälle tulee darts-tikkataulu ja Asemalta tuttu tikki jatkuu. Myös karaokea pääsee laulamaan ainakin silloin tällöin.
– Haluamme luoda Assalle lämpimän ja kodikkaan tunnelman; paikan, jonne kaikki ovat tervetulleita, ja jossa viihdytään.
Aseman ulko-ovessa on jo lappu, joka kertoo paikan avautumisesta keväällä. Tieto on otettu vastaan todella positiivisesti.
– Jopa lähes tuntemattomat ovat kaupassa tulleet tarjoamaan apuaan, jos jossain sitä tarvitsemme, Emma ja Anni kertovat.
Heillä on myös lähipiirissä ihmisiä, joilla on monenlaista osaamista, ja jotka ovat olleet auttamassa jo nyt. Remonttiakin tehdään pitkälle talkoohengessä ja paikallisia liikkeitä hyödyntäen.
Parikkalan asemarakennuksen omistaa Parikkalan kunta. Vuonna 1917 rakennetussa talossa on tällä hetkellä myös asuntoja sekä muun muassa ompelimo. Ravintolatilat kunnostettiin aikoinaan rautatieaseman entisiin asiakaspalvelutiloihin ja odotussaliin.
Lisää aiheesta huomisessa paperi- ja digilehdessä!

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta