Julkaistu 
Lege Pajari-Kosonen

Ruokolahden seurakunta sai uudet tilat Simpeleellä

Kun entisen Rautjärven seurakunnan seurakuntakeskus Simpeleellä jouduttiin lopullisesti sulkemaan rakennuksen kosteusongelmien vuoksi, uusia, korvaavia tiloja etsittiin hyvä tovi. Kaikkein sopivin löytyi lopulta entiseltä koululta, nykyisestä Kivijärven toimintakeskuksesta, josta Ruokolahden seurakunta on vuokrannut käyttöönsä koulun entisen ruokalan keittiöineen.
Päiväkerhot kokoontuivat vielä nimettömässä tilassa ensimmäisen kerran viime maanantaina, ja tiistaina, lippujen liehuessa Runebergin päivän kunniaksi, siellä juotiin avajaiskahveja. Samassa yhteydessä kirkkoherra Leena Haakana myös siunasi tilan käyttöön.
Avajaisvieraat tuntuivat olevan tyytyväisiä näkemäänsä:
– Valoisaa on ja ihan seurakuntasalilta näyttää, pöytien ääressä todettiin.
Leena Haakana totesi, että jonkin verran sanomista on tullut siitä, ettei uusi tila ole läheskään niin keskeisellä paikalla kuin entinen seurakuntakeskus.
– Mutta keskustasta ei vain sopivaa tilaa löytynyt, vaikka paikkaa kauan haarukoitiinkin. Tämä oli ehdottomasti paras mahdollinen, hän toteaa.
Tilassa kokoontuvat muun muassa päivä- ja perhekerhot sekä pienryhmät, ja siellä voidaan pitää myös muita seurakunnan tilaisuuksia kuten kirkkokahveja ja pian kinkerit sekä kirkkovaltuuston kokoukset silloin, kun ne ovat Rautjärven päässä.
– Ja tilaa myös vuokrataan vaikkapa muistotilaisuuksiin. Tähän kuuluu hyvä laitoskeittiö, josta tosin vielä puuttuu uuni, mutta sellainen on tulossa, Leena Haakana kertoo.
Myös vastaava lastenohjaaja Suvi Vento on tyytyväinen lopputulokseen.
–  Pidin tärkeänä, että lapsille tulee oma nurkkaus  omine kalusteineen, ja sellainen saatiin. Perhekerhoissa ja muissa vastaavissa isoja pöytiä voidaan siirtää, jotta saadaan lisää leikkitilaa, hän suunnitteli.
Kirkkoherra Leena Haakanan mukaan elämä yhdistyneessä seurakunnassa on käynnistynyt hyvin, valmistelut aloitettiin jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella esimerkiksi eri työalojen työntekijöiden yhteistyöllä.
Jonkin verran sopeutumista ja hyväksymistä vaatii tosin se, että seurakunta on nyt maantieteellisesti laajalla alueella.
– Niin kauan kuin perustoiminnot pyörivät, seurakuntalaiset ovat tyytyväisiä, arvioi avajaiskahvilla ollut kirkkovaltuuston ja -neuvoston jäsen ja varapuheenjohtaja  Seija Stavén.
– Ja ainakin toistaiseksi toiminta on jatkunut ennallaan, käsityöpiirit, kirppari, raamattupiirit pyörivät, ja jotain uuttakin toimintaa on jo tullut; uusilla työntekijöillä on uusia ideoitakin.
Seurakunnalla ei ole enää tiloja Ilmarisenkadulla, ja  YV-kahvilaa pidetään toistaiseksi Invakammarilla.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta