Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Aseman koulua uhkaa sulkeminen

Koulussa on tehty uusia sisäilmatutkimuksia. Lisäkorjauksiin varatut investointirahat otettiin pois ensi vuoden talousarviosta. Anssi Kemppinen Koulussa on tehty uusia sisäilmatutkimuksia. Lisäkorjauksiin varatut investointirahat otettiin pois ensi vuoden talousarviosta.

Rautjärven aseman koulun tulevaisuus on vaakalaudalla. Kunta päättää koulun kohtalosta ensi vuonna. Yksi vaihtoehto on koulun sulkeminen, jonka jälkeen oppilaat siirtyvät Simpeleen kouluun.
– Ensi vuonna selvitetään kunnan kouluverkon tulevaisuus. Jos aseman koulu lakkautetaan, se tapahtuisi vuoden 2020 syksyllä, sanoo kunnanjohtaja Harri Anttila.
Koulun sulkemiseen on kaksi perussyytä. Ensinnäkin kunta joutuu etsimään ensi vuonna säästöjä. Alijäämää on tulossa yli miljoona euroa. Aseman koulun ensi vuoden lisäinvestointirahat on yksi säästökohde, joka on vedetty pois ensi vuoden talousarviosta.
– Ensi viikolla valmistuu Aseman koulun sisäilmaongelmien lopullinen korjaustarve. Tänä syksynä suunnitellut korjaukset on siirretty ensi kesään, mutta jos koko koulun tutkimusten perusteella on edessä isommat, laajat lisäkorjaukset, niitä ei enää tehdä, sanoo Anttila.
Koulua ei sitten enää tulevaisuudessa käytetä koulutoimintaan, ja tiloihin voisi siirtyä esimerkiksi kirjasto. Ensi kesän korjauksiin on varattu rahaa 60 000, mutta talousarviosta poistettiin laajempiin korjauksiin varatut 120 000 euroa.
Toiseksi aseman koulun lopettamiseen vaikuttaa oppilasmäärän vähyys.
– Aseman koulun oppilasmäärä laskee niin, että siitä tulee 2-opettajainen koulu. Kunnassa on periaatepäätös, ettei sellaisia kouluja ylläpidetä. Meillä on jo nyt kallis kouluverkko.
Anttilan mukaan koko kunnassa oppilasmäärät ovat kymmenessä vuodessa lähes puolittuneet.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta