Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Rautjärven, Ruokolahden ja Imatran seurakunnista Vuoksen seurakunta

Rautjärven, Ruokolahden ja Imatran seurakunnista Vuoksen seurakunta Anne Uppman

Rautjärven, Ruokolahden ja Imatran seurakuntien yhdistymisessä on otettu iso askel. Selvitysmies, rovasti Raimo Turusen tekemän selvityksen mukaan seurakunnat ovat yhdistymässä Vuoksen seurakunnaksi, jonka pääkirkoksi on tulossa Ruokolahden kirkko ja kirkkoherraksi Ruokolahden kirkkoherra Leena Haakana.
Seurakuntien ohjausryhmä on hyväksynyt Turusen tekemän selvitysraportin. Raportti käsitellään kirkkovaltuustoissa 29. marraskuuta mennessä. Tuomiokapituli antaa asiasta lausunnon kirkkohallitukselle, joka päättää lopullisesti muutoksesta.
Selvityksessä on käyty läpi seurakuntien jäsenkehitys 2000-luvulla, seurakunnallinen toiminta 2000-luvulla, seurakuntien talous vuodesta 2007 sekä erinäisiä seurakuntaliitoksen toteuttamiseen liittyviä asioita.
Tarkastelujakson aikana esimerkiksi Rautjärvellä seurakunnan jäsenmäärä on laskenut 30 prosentilla. Talous vaivaa erityisesti Rautjärveä ja Imatraa. Seurakuntaliitos antaakin vahvemmat taloushartiat, mutta liitoksen haasteena on palvelujen tasapuolisuus.
Seurakuntaliitoksessa henkilöstö siirtyy uuden työnantajan palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä nykyisin eduin. Tehtävänimikkeisiin ja tehtäväkuviin saattaa tulla muutoksia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta