Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Vesijohtovettä pitää keittää osassa Simpeleä

Simpeleen Pankkikadulla on tehty 11. lokakuuta alkaen putkikorjauksia. Anssi Kemppinen Simpeleen Pankkikadulla on tehty 11. lokakuuta alkaen putkikorjauksia.

Simpeleen keskustan kiinteistöille on annettu vesijohtoveden keittokehotus. Kehotus on annettu Roihankatu 1:n ja 4:n kiinteistöille, Simpeleen kirjastolle, S-marketille, Osuuspankille sekä Simpeleentie 13:n kiinteistölle.
Rautjärven vesihuoltolaitos kehottaa kiinteistöjen ihmisiä keittämään kaiken juomaveden ja ruuanlaittoon käytettävän veden. Vettä on keitettävä 5–10 minuuttia. Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti.
– Veden keittokehotus on tehty ihan varotoimenpiteenä. Rikkoutunutta putkea on pystytty korjaamaan paineistettuna, joten putkeen päin ei olisi pitänyt mennä mitään, sanoo kunnan kunnossapito- ja tarkastusinsinööri Juho Jylhä.
Muilla vesihuoltolaitoksen verkostoalueilla veden laatu täyttää juomaveden vaatimukset.
Keskustan kiinteistöjen vesijohtoveden keittokehotus on voimassa siihen asti, kunnes vesihuoltolaitos saa varmistuksen vesinäytteiden puhtaudesta. Näytteiden tulokset on arvioitu valmistuvan perjantaina.
– Tiedotamme keittokehotuksen päättymisestä erikseen kunnan verkkosivuilla ja suoraan kiinteistöille.
Vesihuoltolaitos jakaa tarvittaessa puhdasta vettä.
– Sitä on jo toimitettu ihmisille. Seurakunnan tilaisuuteenkin vietiin tänään torstaina vettä, mutta syynä oli etukäteen ilmoitetusta vesikatkosta. Seurakuntatalo ei kuulu keittokehotuksen piiriin, sanoo Jylhä.
Keittokehotus ja aiempi vedenjakelun katkaisemin johtuivat tiistaina rikkoutuneesta vesiputkesta Pankkikadulla. Putki rikkoutui korjaustöiden ohessa. Putki saatiin kuntoon myöhään tiistaina.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta